Chevrolet Malibu i ny drakt

Bilen som kom, forsvant, og så kommer den igjen, og igjen ...

Chevrolet Malibu – du har helt sikkert hørt navnet før. Antagelig vil du også høre det igjen, og muligens litt oftere enn før. I USA var bilen så populær at etter først å ha tatt den ut av produksjon i 1983 valgte GM å gjeninnføre den noen år senere. Derfor ble bilen satt i produksjon igjen i 1997, og siden har den vært på markedet, bare ikke i Europa.

Nå skal den også bli tilgjengelig for europeiske bilkunder som har sansen for amerikanske biler, med en anelse koreansk inspirasjon.

Chevrolet Miray kommer

Sikter i premiumklassen

I følge GM skal bilen komme på markedet og tilby en premiumfølelse i mellomklassen. Spørsmålet er om dette er noe kundene lar seg lokke av. Nylig måtte GM innse at de ikke gjorde særlig suksess med Cadillac i Europa, som på alle måter burde lykkes bedre dersom det er premiumkundene som er målet. Nå skal Malibu ta over deler av jobben, når den snart er på det europeiske markedet.

Se alle nyhetene fra Frankfurt

2 motoralternativer

2013 Chevrolet Malibu LTZ
2013 Chevrolet Malibu LTZ Vis mer


Malibu får to alternative motoriseringer i form av en 2-liters bensin eller en 2,4 liters dieselmotor. Ytelsene er oppgitt til 164 og 169 hk, og begge skal være firesylindret. Uten å si noe om forbruk og utslipp, så forteller GM bare at motorene skal være effektive. Hva de legger i effektive får vi foreløpig ikke vite noe om. Av girsystemer kan du velge mellom manuell eller automat.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Egentlig er det svært lite GM ønsker å dele med oss om bilen, som skal på markedet allerede i begynnelsen av 2012.

Lite informasjon

Vi får vite at den har en akselavstand på 2,74 meter og en sporvidde på 1,58 meter.
Dette setter den rett i konkurranse med biler som BMW 5-serie, MB E-Klasse, Audi A6, og til dels Saab 9-5, som den er en nær slektning av. Vi skal heller ikke glemme store nykommere i segmentet under, som Hyundai i40, som på papiret også kommer fra Korea.

I tillegg får vi vite at bilen har teknologien med seg ved å være utstyrt med ABS-bremser, elektronisk stabilitetskontroll, elektronisk bremsekraftdistribusjon. Strengt tatt ville det være mer oppsiktsvekkende om den ikke hadde disse systemene.

Se bildeserien:

2013 Chevrolet Malibu LTZ
2013 Chevrolet Malibu LTZ
2013 Chevrolet Malibu LTZ
2013 Chevrolet Malibu LTZ
2013 Chevrolet Malibu LTZ
2013 Chevrolet Malibu LTZ
Chevrolet Malibu
Chevrolet Malibu
U.S. variant
Chevrolet Malibu teaser picture (radio face)


Gjenfødt i 2005

Chevrolet ble relansert i det europeiske markedet i 2005, blant annet i sammenheng med at GM overtok Daewoo. Overraskelsen ved at GM valgte å gi bilene navnet Chevrolet for enkelte markeder var stor. Produksjonen av Chevrolet er i ettertid fordelt rundt om i verden, og biler som Malibu produseres nå både i USA, Korea og i Kina.

Etter at GM relanserte Chevrolet i Europa doblet faktisk salget seg frem til 2008. Mye av dette skyldes imidlertid en omdøping av biler som før het Daewoo, og ikke sorterte på GM’s del av statistikken før dette.

Vi testet Volt fra Oslo til Bergen

Syv nye, ingen til Norge

2013 Chevrolet Malibu LTZ
2013 Chevrolet Malibu LTZ Vis mer


I 2011 lanserer GM syv nye biler på det europeiske markedet. Dessverre ser det dårlig ut innenfor våre landegrenser. Importøren som satt med GM i porteføljen la merket på is frem til Volt skulle lanseres. Isen har fortsatt ikke smeltet, og Chevrolet er så godt som steindødt på norsk jord.

Det hjelper dessverre ikke at GM lager spennende biler som Chevrolet Cruize og Malibu. Bilene kommer så langt øyet rekker bare som sedaner, og det frister i liten grad friluftsmannen Ola Dunk. Han sverger til stasjonsvognen, eller enda større flerbruksløsninger. Dermed ser det ut til at Chevrolet Malibu fortsatt bare forblir et navn vi har hører om fra andres lepper.