SPENNENDE FORSØK: Kan virkelig General Motors klare å øke salget bare ved å bytte navn og emblemer? Til neste år vil vi få vite svaret.
SPENNENDE FORSØK: Kan virkelig General Motors klare å øke salget bare ved å bytte navn og emblemer? Til neste år vil vi få vite svaret.Vis mer

Chevrolet klinger best

- Hva klinger best, Daewoo eller Chevrolet?, spurte vi våre lesere. -Ingen tvil, Chevrolet er et bedre navn, fikk vi til svar.

Hele 83 prosent, eller 513 lesere, mener at Chevrolet er et bedre navn enn Daewoo. Kun 108 lesere valgte å gi uttrykk for motsatt oppfatning. Hvis DinSides lesere er representative for den norske befolkning generelt, ser det ut til at den norske Daewoo-importøren har grunn til å være fornøyd. Eier General Motors har nemlig bestemt seg for at Daewoo skal skifte navn til Chevrolet i Europa. Navneskiftet trer offisielt i kraft 1. januar i 2005, mens den norske importørene har valgt å vente til 1. februar.

Ikke opplagt

Daewoo Kalos
Daewoo Kalos Vis mer


Mange vil kanskje mene at det var opplagt at resultatet skulle bli som det ble. Vi var imidlertid ikke helt sikre på hvordan denne avstemmingen ville ende. Koranske bilmerker har riktignok ikke spesielt høy status her i landet, men det har heller ikke de amerikanske.

Da vi i januar spurte våre lesere om hvilken bilprodusent som lager verdens dårligste biler, fikk faktisk amerikanske Chrysler 853 stemmer, drøye 150 stemmer mer enn Daewoo som "kun" fikk 698. Chevrolet var ikke med i avstemmingen, fordi merket foreløpig ikke markedsføres aktivt her i landet.

Ikke minst

Daewoo Lacetti
Daewoo Lacetti Vis mer


Daewoo er et av Norges minste bilmerker og hadde ved utgangen av september kun solgt 231 biler, noe som tilsvarer en markedsandel på 0,3 prosent. Det skal imidlertid tilføyes at både Rover, Mini, Chrysler, Alfa Romeo, Fiat og Jaguar selger dårligere enn Daewoo her i landet.

Det blir særdeles spennende å følge Daewoo, unnskyld Chevrolet, til neste år. Da vil vi finne ut om finne ut om noe så enkelt som et navneskifte er nok til å øke interessen for ellers uforandrede biler.

  • Vår første omtale av navnebyttet finner du her.
  • Du finner flere avstemmings-artikler her