Chevrolet Corvette Kompressor

Ikke nok med at en Corvette i utgangspunktet er en barsk bil, men bilen kan jo tilby så inderlig mye mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Chevrolet Corvette Kompressor
[Ugjyldig objekt (NAV)]

En av våre oversjøiske lesere, Richard Eikeland som eier denne bilen, er norsk og bor for tiden i Florida. Han bestilte en splitter ny Corvette kabriolet 2000-modell med manuelt gir og sendte den sporen striks til firmaet Breathless Performance Products som lirket ut litt mer effekt.

Kompressor

Som i mange andre tilfeller er det også her valgt kompressor for å få skikkelig fart i sakene. Denne kompressoren virker i følge eieren som en turbo og slår til med voldsom kraft ved cirka 2.500 omdreininger. To ladeluftkjølere er også på plass. Per i dag er effekten presset opp til cirka 575 hestekrefter. I følge eieren er ytelsene gode og beste resultat på kvartmila er 11,9 sekunder hvor toppfarten på målstreken var 121 miles, noe som tilsvarer cirka 194 kilometer i timen. 0-100 kilometer er vanskelig måle, men han mener selv det skal være mulig å gjøre det unna på rundt 3,3 sekunder. Selv ikke den evige trussel om fulstendig motorras klarer å ødelegge kjøregleden nesten 600 hestekrefter gir.

Mange nye deler

I tillegg til kompressor og ladeluftkjølere er det byttet en rekke originaldeler til fordel for sterkere varianter. Eksosanlegg, pluggledninger, aluminiumsradiator, forsterket kløtsj med doble lameller, bremseklosser, bremsekalipere, bremseslanger og bremseskiver er noe av det som har funnet veien til det gule lynet.

image: Chevrolet Corvette Kompressor

På grunn av den enorme effekten trenger den skikkelige hjul. 18-tommers felger med dekk i dimensjonen 265/35-18 foran og 295/35-18 bak er minstekravet for denne bilen

Den har også Z06 luftinntak, hvite instrumentskiver og ekstra instrumenter som viser lufttrykket fra kompressoren og bensintrykk.

Bilder anbefales

Til slutt kan vi ikke annet enn å anbefale bildene og misunne Richard som har denne Corvetten stående i garasjen. Bildene av Corvetten finner du her.

TEST: Chevrolet Corvette

Flere billedspesialer

Mercedes CLK 55 AMG
Honda S2000
BMW Z8
Bugatti EB 16-4 Veyron
Eksklusivt fra Porsche
Mercedes SL 55 AMG
"AC Cobra"
Ferrrari 250 GTO
Brabus
Aston Martin Vanquish
Ford GT 40
Lamborghini Murciélago
VW Nardo
Porsche Carrera GT
Dodge Viper

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!