Foto: Autofil
Foto: AutofilVis mer

Chevrolet Camaro (1995)

Bakhjulsdrift og en momentsterk V6’er på 3,4 liter er alltid gøy. Camaro er muskelbilen som også gir deg luft i luggen.

Den tradisjonsrike modellbetegnelsen Camaro gikk i graven i 2002, for så å gjenoppstå noen år senere. Selv om 96-modeleln ser annerledes ut, er det i prinsipp snakk om den samme bilen som faset ut Camaro seks år senere.

LES OGSÅ:

Den ”nye” Camaroen ble lansert som coupé i 1993, både med 3,4-literen og som Z28 med 5,7-liters V8 på 275 hk hentet fra Corvette. Cabriolet-modellen kom i 1994. Året etter ble ”billigvarianten” også tilgjengelig med en 3,8-liter på 200 hester. I løpet av 1996 forsvant 3,4-literen fra programmet.

Camaro er en komfortabel bil på veien. Ikke mest følelse i styringen, men den overrasker positivt. 162 hk fra 3,4 liter høres ikke mye ut, men Camaro føles sterk. Og den låter herlig, selv om det ”bare” er seks sylindre under panseret. Den røsker godt tak og er villig til svarte rampestreker på tørr asfalt dersom du gir den nok bensin. Koster man på understellet litt, sitter den greit, men det tunge utseendet på bilen utstråler likevel cruising.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Interiør
Stoffseter er ikke knall i en sånn bil, men vi sitter godt med elektrisk justering. Interiøret ellers er typisk amerikansk, uten at det blir vulgært. Baksetet er utrolig trangt til å være en såpass stor bil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Oppsummering
Amerikanske biler har sin egen tilhengerskare, og er ikke alltid like populære blant resten av befolkningen. Camaro er derfor litt enten/eller. Men det er noe herlig primitivt ved denne bilen som gir go’følelsen. Høy komfort, nydelig girkasse, passerlig saftig drag og grom lyd pirrer autofile nerver. Og så ser den tøff ut! De fleste vil tro at det er seriøst heftige saker under panseret. La dem tro det, og gli rolig forbi.

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil

Testresultat

Chevrolet Camaro (1995)

Stor, komfortabel og sterk nok

Ukurant, liten interesse ved salg

Se alle våre tester