Foto: Autofil
Foto: AutofilVis mer

Chevrolet Blazer (1988)

Amerikanske firehjulstrekkere har alltid hatt en spesiell tilhengerskare. Hvis du ikke er blant dem, kan kjøreegenskapene på Blazer være det første som får deg til å vende tommelen ned.

Dette karosseriet av Blazer kom i 1985, da det tok over for den såkalte K5 Blazer. Modellen ble produsert uten store forandringer frem til en arvtager sto klar i 1995. Ford Bronco og Jeep Wrangler er noen konkurrenter i tillegg til noen japanske, som Mitsubishi Pajero.

LES OGSÅ:

Det maskuline understrekes med 1000-metere i grillen, kufanger og stigtrinn på siden. Den ser unektelig tøff ut, men den ser dessverre bedre ut enn den kjører. På veien høres det ut som den har ørten hundre sylindre, motoren uler som et uvær. Kjørestilen er annerledes på amerikanske biler, og denne føles som om den er eldgammel. Litt lørjete er førsteinntrykket.

Spesielt moderne kan ingen beskylde dem for å være. ”Hestefjærer” er et av tegnene på dette. Motoren, som brummer høyt og maskulint, gir heller ikke imponerende ytelser. Det rykker voldsomt, automatkassen girer ned og V6-eren sender bilen rimelig udramatisk til hundre på 11,5 sekunder. Blazer’en er vrien å manøvrere på glatta også. Med kun bakhjulsdrift innkoplet blir den rene kjelken. Firehjulsdrift innkoplet er et must.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Interiør
Her ser det forhistorisk ut med veldig kantete dashbord og seter myke som en gammel tv-sofa. Men det er god plass og høy komfort. At hele interiøret lukter våt Golden Retriever, får forrige eier ta på seg skylda for…

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Oppsummering
Du er ikke nødt til å være amcar-fan for å kjøre denne bilen, men det hjelper. Heldigvis er den ikke så enorm som mange andre firehjulstrekkere fra samme land. I Norge plasserer den seg mellom gårdsbil- og håndverkerbilsegmentet. Utgiftsmessig er det lite å plukke på bortsett fra store tall på bensinpumpa. Motor og drivverk er solid, deler billige og tilgangen god. Den får også pluss for å ha gir med lavserie.

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil

Testresultat

Chevrolet Blazer (1988)

Amcarfeeling, romslig og komfortabel

Amcarfeeling, bare to dører

Se alle våre tester