Carisma får dieselmotor

Mitsubishi Carisma er i dag kun tilgjengelig med to bensinmotorer, en 1,6-liter og en 1,8 liter. Til sommeren kommer det tredje motoralternativet, en 1,9-liters Common-Rail motor.

Mitsubishi er langt fremme på bensinmotor-teknologi, og var blant de første bilprodusentene som klarte å utvikle en funksjonell direkteinnsprøytet bensinmotor. Denne motoren, som har et slagvolum på 1,8 liter, befinner seg blant annet i Carisma og skal på papiret nøye seg med 0,7 liter bensin per mil ved blandet kjøring.

Til Norge i juli

Men hvis du ønsker å oppnå store salgstall i det europeiske markedet, så holder det ikke å tilby avanserte bensinmotorer - du må i tillegg ha et dieselalternativ. Dette har Mitsubishi erkjent og lanserer derfor Carisma DI-D. Carisma DI-D vil være på plass hos norske forhandlere allerede i juli, og har en 1,9-liters Common Rail turbodieselmotor under panseret. Motoren yter 265 newtonmeter allerede ved 1.800 o/min og avleverer 115 hestekrefter.

Samarbeid

Hvis du mener å ha sett disse tallene før, så har du helt rett. Mitsubishi blir nemlig ikke alene om å benytte denne kraftkilden. Motoren er nemlig utviklet i samarbeid med Renault og Volvo. Disse benytter motoren i henholdsvis Scenic RX4 og S/V40.

Både sterk og kvikk

Vi testet nylig Volvo V40 1.9 D, og lot oss imponere over motoren, som er både sterk og kvikk. Testen kan du lese her. Vi er ikke i tvil om at Mitsubishi har rett når de hevder at Carisma DI-D vil klare øvelsen 0-100 kilometer i timen på respektable 10,4 sekunder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Optimistiske tall

Carisma får dieselmotor

Vi ble imidlertid skuffet over en ting - drivstoff-forbruket. "Vår" V40 brukte nemlig 0,78 liter per mil ved aktiv blandet kjøring. Carisma er riktignok en noe lettere bil enn V40, men vi tror Mitsubishi er vel optimistiske når de hevder at Carisma DI-D skal klare seg med 0,55 per mil.

Mitsubishi-importør MMC Norge har ennå ikke fastsatt prisen på Carisma DI-D. Men med tanke på at Carisma med 1,8-liters bensinmotor begynner på snaue 222.000 kroner, er det lov til å håpe på at Carisma DI-D kan havne i cirka samme prisleie.