Caravanmessen er i gang

358 bobiler og vogner på ett brett.

<B>VERDENS MINSTE?</B> Denne campingvogna er en ny versjon av en gammel klassiker, og har knapt plass til annet enn to personer, soveplass og et bittelite kjøkken.
VERDENS MINSTE? Denne campingvogna er en ny versjon av en gammel klassiker, og har knapt plass til annet enn to personer, soveplass og et bittelite kjøkken.Vis mer

Den årlige caravanmessen i Lillestrøm er i gang. I 16 år har messen funnet sted, og siden 2001 har besøkstallet ligget stabilt mellom 16.000 – 19.000. Årets utstilling rommer hele 328 forskjellige bobiler og campingvogner fra 58 utstillere. Dette er ny rekord, og burde gi et og annet for enhver smak.

LES OGSÅ:

En smart bobil

Flere kjøper bil

Andelen bobiler på messen er kraftig økende, men er i takt med salget. Bare siden 2009 er salget av bobiler økt med 75 %. Årsaken er antagelig den friheten bobilen gir, samtidig som fasiliteter og kvaliteten er blitt bedre. - Caravan er det frie liv, mener Konrad Sel, daglig leder av Caravanmessen. I fremtiden vil bobilen tvinge seg frem på sportsarrangementer og festivaler, tror han, og mener at caravan som boalternativ på fritiden vil bli enda sterkere fremover.

Jacuzzi på taket

3 x 2 biler

Caravanmessen er i gang

Etterhvert som salget øker kommer også luksusen. Concorde stilte i fjor med en bobil hvor det kunne fraktes en mindre bil baki. I år stiller de derfor med to, men også Frankia hadde tatt med seg en bobil som også fungerer som bilfrakter. Doningen er nesten like stor som en skolebuss, er basert på et MAN chassis, men har likevel en totalvekt som ikke overstiger de magiske 7.500 kg.

Har du førerkort for herligheten?

Caravanmessen er i gang

Hippietralle

Knaus har med seg et antall biler og vogner, og stiller i år blant annet med messens minste vogn, Schwalbennest. Den lille retromodellen fra hippietiden kan knapt sies å være noe mer enn en dobbeltseng på hjul, men Knaus har likevel klart å få puttet inn en liten kjøkkenløsning med to bluss og oppvaskkum, samt et klesskap. Originalen fikk sin ilddåp under caravanmessen i 1961 og vekten var den gang bare 265 kg. Prisen var svimlende 3000 tyske mark. Knaus Schwalbennest er en slags 50 års gave til seg selv.

Se bilder fra årets Caravanmesse:

Hobby Premium setter ny standard for utseendet til en campingvogn. Snart kommer bil med samme design.
PÅ REKKE OG RAD: Ikke alle liker bobiler når de ligger tett i tett på veien. På campingmesse, derimot, kan alle nyte synet.
Interiør kan velges fra et stort utvalg.
VERDENS MINSTE? Denne campingvogna er en ny versjon av en gammel klassiker, og har knapt plass til annet enn to personer, soveplass og et bittelite kjøkken.
Denne "beltevognen" kan dra og flytte campingvognen på mindre og trange områder.
Rune Finkelsen fra SoliferPolar viser oss systemet i bruk.
Kameraet i taket får med seg det som foregår. Bildet kan du se på mobiltelefonen.
Innvendig er standardern nesten som i din egen stue.
Concorde stiller med to busser med garasje i hekken.

Designbiler på vei

Caravanmessen er i gang

Design begynner virkelig å komme for fullt. Interiørmessig har biler og vogner fått en kontinuerlig oppgradering med årene. Nå ser det ut til at eksteriøret skal få sitt løft også. Hobby har med seg et par vogner i Premium-serien. Dette er modeller som mildt sagt ser moderne ut i forhold til mye annet. Snart blir designen videreført i bobilen Hobby 600. Dette er en bil som virkelig ser flott ut, og ikke som en lastebil med ei campingvogn på planet.

Flytende campingvogn

Caravanmessen er i gang

Hus til vogna

Mange setter campingvogna permanent på ett sted, og tilknytter et telt eller spikertelt. Også her skjer det endringer. RaiMar Hus har stilt ut en serie såkalte spikertelt, men har nå også tatt med seg et funkishus. –Flere har kjøpt dette for å ha stående alene, forteller importøren. Huset er fullisolert og kan bygges akkurat sånn kunden vil ha det. Prisene er i det øvre sjiktet, og starter på 100.000 kroner for 3,3 x 5 meter.

Frister det med en Swagger Wagon?

Høyteknologi

Rune Finkelsen fra SoliferPolar viser oss systemet i bruk.
Rune Finkelsen fra SoliferPolar viser oss systemet i bruk. Vis mer

Svenske Polar har innsett av teknologi er like viktig på camping som i hjemmet. De er derfor i gang med å utvikle et can-bus system hvor mobiltelefonen spiller en viktig rolle. Med hjelp av en applikasjon for Android eller iPhone kan du følge status på vogna eller bilen ned til minste detalj. Den forteller hvor mye vann du har igjen, hvor full spillvannstanken er, temperaturer, og lysinnstillinger. Dersom alarmen går kan du via et kamera i bilen eller vogna sjekke om det er noen der. Bildet får du opp på mobilen. Skulle bilen eller vogna blir stjålet, så ser du på et kart hvor den er.