Camping eller glamping?

Det finnes forskjellige former for ferie. Dette er løsningene for spesielt interesserte.

Bobil for de med ekstreme lyster, og som tør å realisere de største drømmene.                 Foto: Fred Magne Skillebæk
Bobil for de med ekstreme lyster, og som tør å realisere de største drømmene. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferien er for mange årets høydepunkt. Andre benytter helgene til å leve ut sine interesser og fantasier, mens en liten gruppe mennesker flagger fullstendig ut og drar sin vei.

LES OGSÅ:

Felles for alle disse er at de som regel trenger et sted å oppholde seg i disse periodene, og ikke alle har ei hytte å ty til. Ikke alle ønsker det heller.

Her er noen alternativer.

Les mer: Bobilsalget tar av

Hus på hjul

De med størst budsjett og lengst ferie, eller strengt tatt de som ikke trenger jobbe lenger, kan lett kjøpe seg et hus på hjul. Det betyr ikke at det er en bobil i ordinær forstand, for de villeste vil mye mer enn å kjøre fra campingplass til campingplass.

Et knippe mennesker lever ut livet ved å kjøre deler av, eller hele jorda rundt. Da må det mer hardfør redskap til, og et ekspedisjonsfartøy er tingen.

Se også verdens heftigste bobil?

På nivå med en middels stor leilighet

Disse finnes i små og store varianter, og du kan få drift på alt fra to til seks hjul. Fremkommelighet og hardførhet er to viktige stikkord.

Disse er også laget for å være kunne være langt unna bebodde områder i lang tid, og de må tåle en støyt. Ikke bare bilen i seg selv, men også boenheten.

Campingfrelst? Sjekk denne campingplassen

Bimobil er en av de virkelig store produsentene av slike farkoster, og de har alt fra en hytte du kan sette på en pick-up til lastebiler av den virkelig store sorten.

En ting man skal være klar over er at slike ekspedisjonsbiler koster en skvett. I Norge koster de lett like mye som en middels stor leilighet.

Se bilder av flere slike biler:

Bobil for de med ekstreme lyster, og som tør å realisere de største drømmene. Foto: Fred Magne Skillebæk

Heng den på

Andre er litt mer moderate i sine krav og valg. Det finnes en stor hærskare mennesker over det ganske land som har dilla på å kjøre bil i grisgrendte strøk og kjører rundt i en firehjulstrekker til daglig.

I Europa er det mer vanlig enn her hjemme å ha en campinghenger stående i hagen, eller aller helst hengende bak bilen. Ikke av den typiske kombicamp-typen selvfølgelig, men også her av det mer hardføre slaget.

Skal det være en garasje - i bobilen?

Disse er ofte bygget opp med aksler og hjul i samme dimensjon som bilen. Dette for at bil og henger kan fungere som et rullende delelager. Kjører du i stykker noe ute i villmarken, så kan med andre ord hengeren bli redningen.

Det er utrolig hva slike hengere inneholder når smarte rom og luker åpnes. Da dukker det opp alt fra verktøyskap til hele kjøkkenløsninger.

Innvendig er den gode sengen du savner etter å ha humpet rundt hele dagen i Sahara, over Finnmarksvidda eller andre steder. Bare ikke glem at kjøring i utmark er forbudt i Norge.

Her er noen eksempler:

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!