Camel Trophy får oppfølger

Land Rover har blitt sterkt profilert gjennom offroad-konkurransen Camel Trophy. Nå fortsetter de med sin egen vri; Land Rover G4 Challenge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Defender med Discovery rett bak.
Defender med Discovery rett bak. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Konkurransen skal gå over fem uker, og foregå på fire forskjellige steder. Øst- og vestkysten av USA får besøk, det samme gjør Sør-Afrika og Australia. Totalt vil deltakerne kjøre nærmere 650 mil.

16 land

På samme måte som i Camel Trophy vil lagene komme fra forskjellige land. Det skal totalt være 16 lag, og da er det vel sannsynlig at det norske markedet ikke er stort nok til å få stille med eget lag.

Oppmerksomhet

Tidligere har Camel Trophy vært gjennomført med den bilen Land Rover har størst behov for oppmerksomhet rundt, gjerne med tøffingen Defender som følgebil. Biler som har vært med i Camel Trophy er ettertraktede samleobjekter, og det er en hel liten industri som utstyrer Land Rover eiere med effekter kjent fra konkurransebilene.

I Land Rover G4 Challenge vil alle produktene fra Sollihull være representert. Bilene vil være lakkert i en spesiell farge, og Land Rover vil sikkert kunne tilby ettermarkedsutstyr som gjør at vanlige Land Rover ser ut som de har vært med i den tøffe konkurransen.

Nesten standard

Nye Range Rover
Nye Range Rover Vis mer

Bilen i konkurransen skal være samlebåndprodukter rent mekanisk, men det vil bli ettermontert utstyr for terrengkjøring og for å kunne laste alle kajakker og sykler deltakerne skal ha med.

Med USA som viktig marked vil nok alle mulige sikkerhets- og miljøhensyn ivaretaes, og det kan foreløpig virke som at vektleggingen av terrengkjøringsferdigheter vil bli tonet en del ned i konkurransen slik det ble i de siste Camel Trophy-konkurransene.

Konkurransen starter i New York i slutten av mars neste år, og det er lagt opp til at konkurransen skal kunne følges på TV.

Relaterte artikler:

  • Her finner du våre Land Rover-tester
  • Her finner du flere Land Rover-nyheter
  • Her finner du våre Land Rover spionartikler
  • Her finner du våre Land Rover lanseringsartikler