Caliber: Dodge satser på mindre biler

En helt ny modell fra Dodge kommer til Norge til våren. Den vil bli levert med både diesel- og bensindrift.

Caliber: Dodge satser på mindre biler

  1. Store bilder


I Detroit viste Dodge frem sin nye personbil som ikke bare skal appellere til amerikanere. Bilen skal selges i cirka 100 land utenom USA og Chrylser vil også satse kraftig i Europa.

Diesel og bensin

Vi har ikke målene på Caliber, men den skal være både høyere og lengre enn en Golf. Det kan dere se på bildene at den har for eksempel ganske høy bakkeklaring. Det kommer også av at den med noen motorer skal tilbys med firehjulsdrift. I Norge vil den i første omgang tilbys med 1,8-liters bensinmotor og 2-liters dieselmotor. Bensinmotoren yter 148 hestekrefter og er utviklet sammen med Mitsubishi. Dieselmotoren er kjenning fra VW, nemlig den nye 2-literen med 140 hestekrefter som sitter i en rekke Volkswagen, Audi og Skoda-produkter. Caliber kommer også med en 2-liters bensinmotor med 158 hestekrefter og 2,4-liter med 172 hestekrefter. Disse er ikke aktuelle for Norge i første omgang.

Caliber kan leveres med CVT-girkasse som også kan simulere seks trinn, firehjulsdrift og ESP (elektronisk stabilitetsprogram).

Mer om utstyr i Norge har ikke vi i skrivende stund, men bilen kommer til Norge i mai/juni. Modellen med 1,8-liters bensinmotor vil koste fra 249.900 og Caliber med 2-liters dieselmotor vil koste fra 289.900 kroner.

Her finner du bilder av Dodge Caliber.