Café på hjul

Det er nesten pinlig når utviklingsavdelingene avduker sine konseptbiler på verdens bilutstillinger. De kommer sjeldent opp med noe nytt. Opel derimot introduserer Café på hjul.

Café på hjul
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hele meningen med konseptbiler er at designere kan prøve ut nye løsninger og vise hva de tenker når ledelsens krav til inntjening og dekningsbidrag forsvinner i det blå.

I det siste har imidlertid diverse avdukninger av konseptbiler vært heller flaue affærer. Vi har liksom fått med oss at DVD, Playstation og internett er mulig å integrere i en bil – og da står vi igjen med designet som skal avspeile fremtidens trender. Noe som i enkelte tilfeller kan være spennende nok.

Kaffemaskin

Og slik sett er Signum II spennende. For designet på den 4,6 meter lange bilen skal fortelle en hel del om hva som skal skje i tiden fremover med Opel sine produksjonsmodeller. Men heller ikke Opel har greid å styre lysten for å proppe Signum II proppfull med DVD-spillere og internettilgang. Men i tillegg til underholdningen har Opel sørget for væsketilgang. Opel har nemlig utstyrt Signum II med espressomaskin, og begrunnelsen i følge Opel er at bilen skal likne mer og mer på hjemmet.

V8 og 300 hester

Café på hjul

En spådom vi absolutt håper skal gå i oppfyllelse. For hvem kan vel ikke tenke seg et hjem med V8-motor. Det er nemlig det du finner under panseret på Signum II. Ytelsen på den 4,3-liters store motoren, med direkte bensininnsprøytning, er om lag 300 hester og 400 Nm i dreiemoment.

Opel Signum II vises under bilutstillingen i Frankfurt nå i september.

  • Her finner du flere Opel nyheter

  • Les våre tester av Opel