Cadillacs flaggskip friskes opp

General Motors har store ambisjoner for Cadillac som premiummerke. Da må produktene henge med, og ikke minst flaggskipet i den europeiske satsningen, STS, er viktig for å kunne konkurrere med Audi, BMW og Mercedes-Benz.

Cadillac STS er en stor bakhjulsdrevet sedan i klasse med Mercedes S-klasse, Audi A8 og BMW 7-serie. Den ble introdusert i 2004 og skulle lede an satsningen mot premiumsegmentet i spesielt Europa. Etter tre år ser man behovet for å gjøre enkelte oppdateringen for fortsatt å henge med i konkurransen om luksus-kundene.

Forbedret interiør

Interiøret i STS har ikke vært helt på høyde med sine tyske og britiske konkurrenter når det gjelder kvalitetsfølelse. Derfor bytter man nå ut en del av de gamle materialene og putter inn nye i håp om å gjøre kresne direktører og millionærarvinger til lags. Også rattet har blitt annerledes. Ut fra bildene må det sies at inntrykket er betydelig mer elegant enn det dagens STS er i stand til å gi.

Ny og sterkere motor

Cadillacs flaggskip friskes opp

Cadillacs flaggskip friskes opp

  1. Store bilder


Den kanskje viktigste forandringen er likevel motoren. Den 3,6 liter store innstegsmotoren er nå byttet ut i en helt ny og nøyaktig like stor V6’er. Den nye motoren har direkteinnsprøytning og gir 300 hestekrefter og 371 newtonmeter. Drivstofforbruket skal likevel ikke ha økt nevneverdig, ikke så rart med tanke på at den nye motoren er paret med en sekstrinnsautomat mot forgjengerens smått antikvariske fire trinn. 3,6-literen kan også leveres med firehjulsdrift.

I tillegg til den nye 3,6-literen kan STS også leveres med en 4,6-liters V8’er på 320 hester og 427 newtonmeter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer krom

Utvendig må man ha studert nåværende STS nøye for å se noen forandringer. Nye STS skiller seg fra dagens med en ny og mer aggressiv grill i tillegg til krommede luftutslipp på fremskjermene. Dørhåndtakene er også nye.

Elektronisk sikkerhet

Cadillacs flaggskip friskes opp


Litt ny elektronikk følger også med på faceliften. Det dreier seg om et forbedret ESP-system i tillegg til filovervåkning som sørger for å varsle føreren dersom han kjører ut av sitt kjørefelt uten å ha indikert det med blinklys. Sensorer sørger også for å overvåke blindsonen og varsle føreren dersom noen befinner seg der.

Nye Cadillac STS vises i disse dager på bilutstillingen i New York. STS importeres i utgangspunktet ikke til Norge, men kan tas inn dersom behovet melder seg. Den oppdaterte versjonen er klar for markedet like over sommeren.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Cadillac-stoff:

  • Tester
  • Nyheter