Cadillac: Vizón - et blikk i fremtiden?

Detroit (DinSide Bil): Cadillac Vizón er Cadillac sin konseptbil på årets Detroit messe. Vi håper bare at Cadillac har mer fantasi når det gjelder produksjonsbilene sine.

Cadillac: Vizón - et blikk i fremtiden?
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er ikke mye som fascinerer når vi ser på Cadillac sin konseptbil, Vizón. Ikke mye i det hele tatt.

For vi har sett det meste før - og da i produksjonsklare biler.

300 Hk fra 4,2 liter

Cadillac ønsker at Vizón skal plassere seg ett sted mellom SUV og sportsbil. Derfor har bilen krefter nok fra V8 motoren som er plassert under panseret. Hele 300 hestekrefter, og et dreiemoment på 404 newtonmeter yter den 4,2-liters store motoren.

Og til å få kreftene ned på bakken har Vizón naturligvis firehjulsdrift og fem-trinns automatkasse. Nivåregulering, som tilpasser seg hastighet så vel som last, har den også. Og stabilitetsprogram dersom sjåføren skulle utnytte kreftene til å sette seg selv i en ugunstig situasjon.

Avstandsholder

Men nytenkning finner vi ikke i Cadillac Vizón. For hva er nytt med en konstantfartsholder som avpasser farten for forankjørende bil? Mercedes-Benz har jo allerede hatt det en stund, under navnet Distronic.

Og hva er egentlig spennende med at bilen kommuniserer med nøkkelen og låser seg selv opp når den merker at du nærmer deg? Heller ikke innebygget DVD-spiller med skjermer til passasjerene på bakerste rad er lenger oppsiktsvekkende. Men en morsom detalj har likevel Cadillac Vizón.

Skiboks mellom setene

Cadillac: Vizón - et blikk i fremtiden?

For mellom setene, inne i kupeen har Vizón en midtkonsoll med plass til ski, staver og annet fritidsutstyr. Og at føreren av Vizón har muligheten til selv å bestemme hvilke instrumenter som skal vises er også litt interessant.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Likevel, spennende er Cadillac Vizón neppe. La oss derfor håpe at Cadillac kan vise noe mer spennende, noe mer visjonært neste gang.

  • Tilbake til hovedartikkelen fra bilutstillingen i Detroit