Foto: Autofil
Foto: AutofilVis mer

Cadillac STS (1993)

”Fully loaded” – det må ha vært tanken da Cadillac skulle lage moderne luksusbil. I 1992 viste de verden STS.

Cadillac er selve symbolet på stasbil i USA. Denne utgaven av STS kom i 1992 og var intet unntak. I 1993 kom V8-eren i Northstar-utgave og i 1998 kom en helt ny modell. Vårt eksemplar ble for øvrig importert fra USA til Tyskland av en tysk TV-kjendis ved navn Christian Kohlund.

Konkurrentene var store luksusvogner som BMW 7-serie, Lexus LS og Mercedes S-klasse. På veien dukker det raskt opp et irritasjonsmoment: Den har svært dårlig svingradius. Motoren, en 4,9-liters V8 med 217 hester føles sterk, men med forhjulstrekk blir det lett mye hjulspinn. Den er svært komfortabel, men det gynger noe voldsomt. Understellet føles dvaskt og automatkassen nøkkete.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Interiør

Store, bløte seter som du synker ned i. Massivt treverk og rene linjer, men ved nærmere ettersyn kommer svakhetene. Slarkete hendler, lealaus midtkonsoll og ikke den store kvalitetsfølelsen som råder på europeiske konkurrenter.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Oppsummering

Her i Norge har amerikanske biler alltid hatt en spesiell tilhengerskare. Med denne bilen utstråler du pondus, uavhengighet og selvstendighet. Du er USA-venn, liker cowboy-filmer og bryr deg generelt lite om miljøvern. Tilsvarende bil fra eksempelvis Tyskland er bannlyst. Utgiftsmessig er det greit å se etter rust. Ellers er det ofte en del slark i understell, så foringer og dempere kan være greit å sjekke nærmere. Hvis du vil ha overdådig luksus til en rimelig penge, er det bare å handle. Men V8 og forhjulstrekk er ikke vår favorittkombinasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil