<strong>CROSSOVER:</strong> Her er den nye, elektriske amerikaneren som skal gå i strupen på Tesla. Cadillacen skal greie 64 mil under optimale forhold. Foto: Cadillac
CROSSOVER: Her er den nye, elektriske amerikaneren som skal gå i strupen på Tesla. Cadillacen skal greie 64 mil under optimale forhold. Foto: Cadillac Vis mer

Ny elektrisk SUV med super kapasitet:

Cadillac med
Tesla-rival i 2022

Og det ryktes om en enorm rekkevidde.

Publisert
Sist oppdatert

GM har jobbet med sin nye plattform BEV3, en plattform de selv hevder skal bli helt ledende innen elbil.

Plattformen vil bli å finne på en rekke rimelige elektriske personbiler i forskjellige størrelser. I tillegg skal den brukes til både pickuper og større SUV-er.

Først ut er giganten Escalade, som skal bli helelektrisk. Men i kulissene har Cadillac jobbet med en bil som virkelig kan sørge for spenning i norsk hverdag.

Denne nye elektriske Cadillacen blir en crossover - som er ment å gå i kamp mot Tesla Model X, Audi e-Tron, Mercedes-Benz EQC og Jaguar i-Pace.

20 nye elbiler før 2023

Bilen skal være basert på den nye BEV3-arkitekturen. Og kilder i GM har avslørt at den skal komme allerede i 2022.

<strong>EL-SUV:</strong> Gigant-SUVen Cadillac Escalade, som er rappernes favoritt over dammen, skal også elektrifiseres. Foto: Cadillac
EL-SUV: Gigant-SUVen Cadillac Escalade, som er rappernes favoritt over dammen, skal også elektrifiseres. Foto: Cadillac Vis mer

Tidligere har General Motors lettet på sløret og sagt at Hummer skal gjenoppstå – i elektrisk utgave.

Nå ser det ut som om BEV3-prosjektet virkelig skal skyte fart når Cadillacs nye elbil, som fremdeles er uten navn.

Rekkevidde 641 kilometer!

En anonym kilde hos entusiast-nettstedet Cadillac Society hevder at Cadillacs ingeniører forventer en enorm rekkevidde.

Luksus-SUV-en skal kunne nå den magiske 400 mile-grensen (641 kilometers rekkevidde). Dette er ikke WLTP-standard, men snarere den noe strengere amerikanske målemetoden EPA.

Tesla-sjefen Elon Musk sa i sommer at «det er ikke lenge til vi har en bil med rekkevidde på 400 miles». Om det blir Tesla eller Cadillac som bryter den barrieren først, blir spennende å se.

Hvis Cadillac skulle greie det, vil den i så fall ha en rekkevidde som vil gi Tesla Model X – som for tiden leder an i SUV-klassen med 505 kilometers rekkevidde – kamp til døra.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer