Cadillac ELR produseres

Hvem sier at en miljøvennlig bil ikke kan være tøff?

Vi kan ikke skryte av veldig stort salg av Cadillac i Norge, dessverre. Merket ble som kjent ofret i USA for å bli GM sitt europeiske brand. Så kom finanskrisa, den forrige. Nå står Norge uten offisiell importør, og jeg gjentar – dessverre.

Bybilen fra Cadillac

Nære slektninger

I en pressemelding forteller Cadillac at ELR nå skal produseres. ELR er et godt eksempel på en bil vi gjerne skulle hatt. Vi så den første gang i Detroit i 2009, og ble umiddelbart betatt av bilen som den gang het Cadillac Converj Consept. Den lignet en kupéversjon av CTS, som i seg selv var frekk nok. Allerede da ble bilen lansert som Cadillac sin versjon av Chevrolet Volt, som i Europa også er kjent som Opel Ampéra. Både Volt og Ampéra er spennende nok, men Cadillac ELR byr unektelig på noe spesielt når det gjelder designen, både utvendig og innvendig.

Her er flere bilder av ELR:


Mangler kapasitet

Vi er overrasket over at det har tatt så lang tid å få en bekreftelse på at ELR faktisk skal i produksjon. Det har blant annet med produksjonskapasitet å gjøre. ELR skal kjøre på så godt som hele teknologien til Volt, og spiser dermed av kapasiteten som allerede er for liten. Cadillac melder likevel at bilen skal i produksjon med det aller første, og at vi skal få vite endelige spesifikasjoner og priser i nærmeste fremtid. Det lukter Frankfurt Motor Show i september.

Cadillac som spiser diktatorer til frokost

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samme spesifikasjoner?

Cadillac ELR produseres


Med ELR beviser Cadillac at det er mulig å lage en miljøvennlig bil i en frekk innpakning. Vi bør minst forvente samme rekkevidde som med dens slektninger, noe som betyr godt over seks mil på strøm alene, før bensinmotoren trer inn og hjelper til. Det er allerede bekreftet at sistnevnte blir en firesylindret bensinmotor. I likhet med slektningene vil også ELR bli en 2+2-seter. Og når vi først snakker om innsiden, frekkere interiør er det lenge siden vi har sett komme på markedet. La oss håpe det forblir som på bildene.

Atomdrevet bil basert på Cadillac

Flere modeller

I natt norsk tid skal Cadillac lansere ytterligere en konseptbil, på snobbenes bilutstilling Pebble beach Concours d’Elegance. I tillegg til denne har vi fra før fått vite om SUVen XTS, og at de skal komme med en ny premium sedan, foreløpig kalt ATS. Da gjenstår det bare å håpe at GM igjen finner veien til Norge og at vi igjen får en stabil importør av de amerikanske merkene.