Caddy for mennesker

Citroen, Peugeot og Renault får ikke lenger være i fred med sine personbilutgaver av små varebiler.

Caddy for mennesker

Caddy for mennesker

  1. Store bilder!
Caddy for mennesker
Caddy for mennesker


Gunstig pris og fantastiske lastemuligheter har gjort biler som Citroen Berlingo, Peugeot Partner og Renault Kangoo relativt populære. Mange produsenter tilbyr etter hvert denne typen biler, og nå når Volkswagen bestemmer seg for å gå inn i dette markedssegmentet vil konkurransen bli tøffere.

Litt Touran, litt Golf

Forrige generasjon Caddy var basert på småbilen Polo. Den nye Caddyen er basert på Golf og Touran, og plassmessig er den minst like stor som Touran. Den blir den eneste bilen i denne klassen som kan leveres som syvseter, og i forhold til Touran er den 24.000 kroner billigere med samme motor under panseret. Det er egentlig en overraskende liten prisforskjell, og standardutstyret i Touran kan veie opp for mye av prisforskjellen.

Velg Life

Det har vært litt frem og tilbake med denne versjonen av Caddy i Norge, i andre europeiske land har den vært på markedet siden i fjor. Nå velger importøren å lansere den, og den vil dukke opp i to versjoner; Caddy og Caddy Life.

Ved å velge den riktigere utstyrte Life-versjonen (8.000 kroner ekstra) får du nødvendig utstyr som sidekollisjonsputer, fjernbetjent sentrallås, elektriske vinduer og elektriske sidespeil. Biler med Life-pakke vil også sikkert bli lettere å selge som bruktbil.

2.500 per sete

Pristillegget for en tredje seterad med plass til to personer ekstra er 5.000 kroner. Det vil redusere lastekapasiteten, men siden setene kan fjernes fra bilen vil bilen bli mer fleksibel.

Billigste Caddy starter på 204.000 kroner med en 1,4-liters bensinmotor på 75 hestekrefter. En 1,6-liter med 102 hestekrefter starter på 225.000 kroner, og billigste dieselbil er en 2-litrer med 70 hestekrefter som koster fra 241.000 kroner. Den motoren som antakelig passer bilen best er 1,9-Tdi med 105 hestekrefter, men den blir dyr og starter på 264.000 kroner.

Konkurrentene starter på rundt 180.000 kroner. Bilen skal lanseres på bilutstillingen Autofil i begynnelsen av november, og vil være ute i butikken omtrent samtidig.

Mer om Caddy som person- og varebil finner du i denne artikkelen.

Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder