C-klasse får firehjulstrekk

Mercedes-Benz C-klasse blir fra høsten av mulig å få med 4MATIC, men kun i forbindelse med V6-motorer.

Publisert
Sist oppdatert
C-klasse får firehjulstrekk
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det blir med andre ord ingen billig fornøyelse å kjøpe firehjulsdreven C-klasse. Allerede i dag koster en bakhjulsdreven C-klasse over halv million kroner med minste V6-motor.

4MATIC

Firehjulstrekksystemet som Mercedes-Benz kaller 4MATIC kjenner vi fra E-klasse. Istedenfor differensialsperrer styres kreftene ved hjelp av antispinnsystemet som jobber sammen med ABS-bremsene.

Mercedes-Benz skriver i pressemeldingen at de har ønsket å ivareta bakhjulsdrift-følelsen ved å sørge for at forhjulene får tildelt en litt mindre andel av motorkraften, nærmere bestemt 40 prosent.

V6 og automat

I første omgang kommer C-klasse med 4MATIC kun i kombinasjon med V6-motor og femtrinns automatgirkasse. Mercedes-Benz C240 kommer med en 2,6 liter på 170 hestekrefter som med trekk på alle fire bruker 0,8 sekunder lengre tid på øvelsen 0-100 km/t enn med bakhjulsdrift. Forbruket stiger med moderate 0,04 l/mil.

C320 er en 3,2 liter med 218 hestekrefter. Muligens på grunn av bedre traksjon stjeler ikke firehjulsdriftsystemet like mye tid under akselerasjon, 0-100 km/t går unna på 8 sekunder blank mot 7,8 sekunder med bakhjulsdrift.

Sedan og stasjonsvogn

C-klasse får firehjulstrekk

Selv om bildene kun viser en sedan skal C-klasse med firehjulstrekk også bli å få i stasjonsvognutførelse. C-klasse med 4MATIC blir tilgjengelig når 2003-modellene kommer på markedet. Prisene er ikke klare, men på E-klasse er prispåslaget for 4MATIC i overkant av 40.000 kroner.

Andre nyheter for neste års modell av C-klasse er konstantfartholder med avstandsovervåkning (DISTRONIC), og som vi har skrevet tidligere kommer en serie med firesylindrede 1,8-litere med kompressor.

Relaterte artikler:

  • Her finner du våre Mercedes-Benz-tester
  • Her finner du flere Mercedes-Benz-nyheter
  • Her finner du våre Mercedes-Benz spionartikler
  • Her finner du våre Mercedes-Benz lanseringsartikler
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer