C-1 - en elektrisk fremtidsdoning?

Her sitter du trygt og tørt, og kjører helt miljøvennlig.

NYTT PÅ VEIEN: C-1 vil revolusjonere måten vi transporterer oss på i storbyene, mener Lit Motors. Foto: Lit Motors
NYTT PÅ VEIEN: C-1 vil revolusjonere måten vi transporterer oss på i storbyene, mener Lit Motors. Foto: Lit Motors Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nei, den er ikke like tøff som en skikkelig motorsykkel, men Lit Motors C-1 er et kjøretøy for fremtiden, skal vi tro produsenten.

C-1 er noe så pussig som en motorsykkel med tak, som ved hjelp av gyroskopiske stabilisatorer balanserer av seg selv - også når den står stille.

Inni er det plass til to passasjerer, og kjøretøyet styres med et vanlig ratt. I tillegg er doningen utstyrt med kollisjonsputer, et dashbord og klimaanlegg.

Sjekk også denne el-motorsykkelen

Urbant kjøretøy

C-1 er tiltenkt bybruk, og ment å brukes på småturer til og fra jobb, eller hvis man skal innom butikken. Men det må vel være bare litt shopping, for det er ikke veldig mye rom for handleposer i kjøretøyet.

Den San Fransisco-baserte produsenten, Lit Motors, regner med å lansere C-1 for salg i løpet av 2014, og mener at doningen vil koste rundt 100.000 kroner når produksjonen er oppe og går.

Merk dog at dette er prisen på det amerikanske markedet. Hva det eventuelt ville koste å få en slik til Norge, og om den blir godkjent for bruk på norske veier, er uvisst. Men siden den er elektrisk burde man jo slippe unna de verste avgiftene.

C-1 står oppreist selv når den står stille, pga. gyroskopisk stabilisering. Om noen kjører inn i C-1 fra siden, vil den fortsatt holde seg stående. Foto: Lit Motors
Snerten, stilig og elektrisk. Ifølge Lit Motors har de benyttet seg av skandinaviske designprinsipper - hva de nå måtte mene med det. Foto: Lit Motors
Lit Motors håper den ruller ut på veiene i løpet av 2014. Foto: Lit Motors
Soltak og store sidevinduer gir føreren godt overblikk. Foto: Lit Motors
Et dashbord og bilratt sørger for styring. Foto: Lit Motors
Det er plass til to personer inni C-1. Foto: Lit Motors
Den elektriske motoren gjør C-1 til et stillegående kjøretøy. Foto: Lit Motors
Det perfekte bykjøretøyet? Foto: Lit Motors
Lit Motors ser for seg å produsere denne elektriske varescooteren, også. Foto: Lit Motors