Bildet er manipulert Foto: Automedia
Bildet er manipulert Foto: AutomediaVis mer

Bugatti vil overgå Porsche Panamera

Bugatti-eierne er også blitt Porsche-eiere. Men det var da ikke Porsche som skulle bygge luksusbiler...?

Nå i opptakten til Frankfurt-utstillingen koker ryktebørsene over - og det råeste av det rå kan bli den kommende firedørs Bugattien - selv om det nå er lite sannsynlig at den skal vises på IAA i september.

Mystisk hekk

Det dukket for et par måneder siden opp et første bilde av hekken på en kommende Bugatti-modell, og Bugatti-sjefen Franz-Josef Paefgen sa til det britiske bilbladet Autocar at det skal vises et konsept i september. Det er imidlertid mulig at det kun skal vises til spesielt interesserte i forbindelse med Bugattis hundreårsjubileum i hjembyen Molsheim i Frankrike.

Goliat vant

De som har fulgt nyhetsbildet i bilindustrien vil vite at Porsche en stund kontrollerte Volkswagen-konsernet takket være en solid aksjepost. Imidlertid snudde konjunkturen til fordel for Volkswagens øvrige eiere, Porsche kom i økonomiske problemer og til slutt var det "Goliat" som beseiret "David", og den sterke mannen i VW, styreformann Ferdinand Piëch (Ferdinand Porsches sønnesønn!) står igjen som vinneren av det som har vært et høyt spill som i spenning overgår de fleste såpeoperaer.

I løpet av den tiden dette foregikk ferdigstilte Porsche den gedigne og imponerende sports/luksusbilen Panamera (les om vår prøvekjøring her).

Det mystiske hekk-bildet
Det mystiske hekk-bildet Vis mer


Piëch bak Bugatti

Det er ingen hemmelighet at Piëch i sin tid var pådriver for en del prosjekter innen Volkswagen-konsernet som mange observatører anså var uttrykk for stormannsgalskap - herunder kommer både overtakelsen av Bentley, utviklingen av den utrolige Bugatti Veyron og Audis oppkjøp av Lamborghini, samt utviklingen av noe så selvmotsigende som en "Folkevogn luksusbil" - VW Phaëton.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stolte tradisjoner

Rykter som visstnok skal bunne i uttalelser fra folk med et visst kjennskap til Piëchs tenkemåte , vil ha det til at denne ikke er spesielt begeistret for Porsches inntreden i luksusbilsegmentet. Fra før er VW-konsernet representert i denne premium-kategorien med Bentley-modellene og Phaëton, og Bugatti er jo et svært tradisjonsrikt merke på den fronten.

HAR GJORT DET FØR: Dette er Bugatti EB112 fra 1993. Dette konseptet designet av Giugiaro hadde "bare" en 6-liters V12-motor og den kom aldri i serieproduksjon. Foto: ItalDesign
HAR GJORT DET FØR: Dette er Bugatti EB112 fra 1993. Dette konseptet designet av Giugiaro hadde "bare" en 6-liters V12-motor og den kom aldri i serieproduksjon. Foto: ItalDesign Vis mer


8-liters W16

Ikke rart at det knyter seg spenning til den kommende luksusbilen fra den fransk-baserte produsenten. Basert på det lille man vet så langt samt Bugattis designspråk, har Automedia produsert bildene vi ser her. Når det gjelder motorisering er det nærliggende å tro at Bugatti vil gjenbruke den fantastiske W16-motoren fra Veyron. Om den også i den nye bilen vil produsere 1.001 hestekrefter eller mer - eller mindre - kan man bare spekulere i.

Mer vet vi ikke i skrivende stund - men om to uker er vi i Frankfurt.

Bildet er manipulert Foto: Automedia
Bildet er manipulert Foto: Automedia Vis mer