Originalen, øverst og Pavels design under.Kan følelser uttrykkes i form av et bilkarosseri? Det tror Pavel og vi er tilbøyelige til å være enige med ham.
Originalen, øverst og Pavels design under.Kan følelser uttrykkes i form av et bilkarosseri? Det tror Pavel og vi er tilbøyelige til å være enige med ham.Vis mer

Bugatti Gangloff Style

Det er ikke mye å si om denne annet enn: Nyt et designtalent utenom det vanlige.

Vakkert, rett og slett vakkert, synes vi. Så synd, bare, at det ikke er noen produksjonsbil det dreier seg om.

Polsk designer

Designeren heter Pawel Czyżewski og inspirasjonen har han hentet fra den legendariske 1938-modellen Bugatti Type 57 SC Atalante Coupe, som var designet og bygget av den franske karosserimakeren Gangloff.

Det er nettstedet CarBody Design aom bringer historien om Bugatti Gangloff, og vi følte at et bredere, norsk publikum måtte få se denne også.

Verdens raskeste: Bugatti Veyron Supersports

Type 57

BRUKTBIL TIL 200 MILLIONER: Mullins Bugatti Type 57 Atlantic, her på Rétromobile i Paris i 2012.  Foto: Knut Moberg
BRUKTBIL TIL 200 MILLIONER: Mullins Bugatti Type 57 Atlantic, her på Rétromobile i Paris i 2012. Foto: Knut Moberg Vis mer

Hva synes du?

Bugatti Gangloff Concept er: (Avsluttet)
Vakker(70%) 1047
Ganske pen(16%) 236
Ikke noe særlig(7%) 103
Direkte stygg(6%) 83
Vet ikke(2%) 23
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.Inspiratoren, Bugatti Type 57, er en legendarisk modell fra den franske produsenten. Den var designet av Jean Bugatti, sønn av grunnleggeren Ettore. Det kom mange varianter av denne, som ble produsert i vel 700 eksemplarer mellom 1934 og 1940. 57 S var en senket utgave og SC hadde i tillegg kompressor og over 200 hestekrefter. En 1937-modell 57 SC designet av Gangloff er i dag en del av den berømte Ralf Lauren-bilsamlingen.

De mest ettertraktede Bugatti type 57 er de med karosseritypene Atlantic og Atalante. En Type 57 Atlantic ble solgt til Mullin-samlingen for en pris som anslås til over 200 millioner kroner...

Vi har vært og sett den: Mer om den her!

Det er kunstverk vi snakker om. Og det er det Pawel Czyżewski har villet gjenskape.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi synes han har fått til mye riktig. Hva synes du?

Bildene av Bugatti Gangloff Concept:

Foto: Pawel Czyzewski
Originalen, øverst og Pavels design under.Kan følelser uttrykkes i form av et bilkarosseri? Det tror Pavel og vi er tilbøyelige til å være enige med ham.


Les også: Dyrt Bugatti-plask!