Bryt isen!

Hvorfor skrape vekk isen på rutene, når du kan spyle den av? Fordi det er bedre både for deg og miljøet.

Turtle Wax De-Icer, Simoniz De-Icer og Comma Super De-Icer, alle lover de at islaget på rutene skal forsvinne som dugg for solen. Spray på, tørk av - eller bruk vindusviskerne. Instruksjonene levner ingen tvil, dette er isens overmann - og skal vi tro reklamen - din redning på kalde vintermorgener.

Sannheten er imidlertid en ganske annen ...

Unødvendig

For sjelden har vi brukt penger på noe mer unødvendig - og tungvint. Tro endelig ikke at det bare er å spraye på, og tørke av. Neida, på vår testbil - hvor vi hadde sprayet rutene med vann som frøs til is - var det knapt mulig å se noen forskjell før og etter at vi behandlet rutene. Isen var slett ikke brutt.

Turtle Wax dårligst

Og dårligst var Turtle Wax De-Icer. Etter to omganger med spraying og tørking, gliste fortsatt isen mot oss - og vi ga opp. Pris? 32,90 kroner for 400 milliliter.

Bryt isen!

Mye bedre var ikke Simoniz De-Icer. Skuffende, med tanke på at den er testens dyreste. Hele 39,50 kroner måtte vil betale for en boks med 400 milliliter på Hydro-Texaco. Likevel, noe av isen måtte se seg smeltet etter at kjemikaliene hadde fått virke. Men resultatet var ikke godt nok til at vi hadde satt oss bak rattet og kjørt avgårde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Billigst og best

Med to fiaskoer på samvittigheten var ikke forventningene store til Comma Super De-Icer - spesielt ikke siden den var testens desidert billigste. Bare 17 kroner forlangte Bilvarehuset for 300 milliliter. Overraskelsen var derfor stor når vi etter en behandling så isen trekke seg tilbake. Spray på og tørk av, så enkelt var det faktisk med Comma Super De-Icer.

Bruk isskrape

Uansett ville vi ha valgt isskrape. For tro ikke at du slipper neglesprett ved å bruke isskrape på boks, og enkelt er det slett ikke. Først må du nemlig spraye kjemien på vinduene, så må du finne en fille å tørke det hele av med. Med tanke på hvordan dette lukter, ville i alle fall vi ha betakket oss for å frakte en fille mettet med De-Icer i bilen.

Men den tradisjonelle isskrapens største fordel er at den ikke går tom. Det gjør nemlig sprayboksene med isfjerningsmiddel, og da må du uansett begynne å lete etter isskrapen du kanskje ikke lenger har.

Artikkelen ble første gang publisert 7 februar 2001.