Bruktbilselger skal sette uvanlig rekord

Utstyrt med en Citroën Berlingo varebil vil Jostein Lillebø-Farestveit sette ny rekord rundt Nürburgring.

Bruktselger Jostein Lillebø-Farestveit satser på å sette rekordtid med sin varebil på Nürburgring. Foto: AUTO ELITE
Bruktselger Jostein Lillebø-Farestveit satser på å sette rekordtid med sin varebil på Nürburgring. Foto: AUTO ELITEVis mer

Nürburgring er en av verdens mest avanserte og prestisjefylte motorbaner. Den sto tidligere i fare for å bli lagt ned, men det er stadig her alle produsenter av sportsbiler med respekt for seg selv tester sin bil for å vise hva den er god for.

Fullt så vanlig er det ikke at noen forsøker å sette fartsrekord med en varebil. Men det vil altså den bruktbilansvarlige selgeren hos Auto Elite i Oslo gjøre.

Nå planlegger Jostein Lillebø-Farestveit å sette ny banerekord!

Vil slå gammel rekord

- Banerekorden på Nürburgring for Citroën Berlingo er 10 minutter og 24 sekunder. Den tiden skal jeg slå, sier en tent og ivrig Lillebø-Farestveit.

Det er likevel langt unna den beste tiden en varebil har satt på motorbanen.

Utstyrt med en Berlingo Elite Edition med 90-hesters dieselmotor og halvautomatisk EMG-girkasse går han til oppgaven med stor optimisme.

Du kan følge med på rekordforsøket til Auto Elites Facebook-sider.

Av sikkerhetsmessige årsaker er bremseklosser og bremsevæske skiftet ut. I tillegg håper sjåføren å komme under 10 minutter ved å bytte til sportsligere dekk.

Nürburgring Nordschleife i Tyskland anses som en av de tøffeste og mest utfordrende banene i verden. Den opprinnelige banen ble åpnet i 1927, banen som brukes i dag er på drøyt 20 km lang, har 73 svinger og en høydeforskjell på 300 meter.

Les også om Hyundais siste elbil-rekord!