Bruktbil: VW Passat -- Solid og sikker

Volkswagen Passat er ingen spennende bil, men den har et høyt kvalitetsnivå. Selv de eldste utgavene holder fortsatt ut på bruktbilarenaen.

Passat må vel være en av modelltypene som har flest motorer å velge i. Her finner man alt fra normale firesylindrede motorer til høyst unormale seksere. Ytelsesmessig spenner bensinmotorene fra 72 til 184 hestekrefter.
Dersom du foretrekker diesel, kan vi forsikre deg om at utvalget også her er stort. Her finnes det konvensjonelle forkammermotorer, tradisjonelle turbomotorer og enda mer økonomiske TDi motorer. Ytelsene strekker seg fra 68 til 110 hestekrefter.

Passat ble produsert både som sedan og stasjonsvogn, men det er ikke tvil om at det nok var stasjonsvognen som fant veien til flest garasjer.

Firehjulsdrift kunne Passat også leveres med. Systemet kalte de Syncro.

Dette er feilene


Motor:- Slitt dynamo.
- Defekt eller slitt vannpumpe.
- Se etter lekkasjer fra radiator og kjøleanlegg.
- Sjekk tannreimene.
Karosseri:- Rust er ikke noe stort problem på disse bilene. Sjekk likevel sveisepunkter, kanaler, skjermer og på undersiden av dørene.
Diverse:- Lekkasje fra soltak og frontrute.
- Slitasje på drivaksler og mansjetter.
- Sjekk at alt det elektriske fungerer.

Historikk

1988:- Modellen som vi omtaler her introduseres.
1993:- Første oppgradering av denne modellen, med blant annet ny grill, nye baklys og stivere karosseri:
1996:- Denne utgaven av Passat erstattes av dagens modell.

Konklusjon

Som bruktbil er Passat et klokt valg, men enkelte fallgruver finnes det likevel. Den største faren heter imidlertid firmabil. Finner du en slik bil har du all mulig grunn til å være på vakt. Lange kjørelengder og like lange opphold mellom gangene bilen har sett innsiden av et vekstedslokale kan ofte være de harde realiteter.
Nesten uten unntak kan det lønne seg å styre unna disse utgavene av Passat.

Trass i at de store, og alvorlige, feilene ofte glimrer med sitt fravær, skal du ikke signere kjøpekontrakten før du er sikker på at bilen har vært inne til de foreskrevne servicer. Det kan du lett sjekke i serviceheftet.

Passat stasjonsvogn var mest populær, og er det fortsatt. Smarte, og billige, kjøp er derfor sedanen som ofte ligger 10.000 kroner lavere i pris enn stasjonsvognsutgaven.