Bruktbil: Seat Ibiza -- Spansk Polo

Teknikken er hentet fra Polo, navnet fra et kjent feriested. Seat Ibiza er en spansk Polo. Det gjør den billigere, men ikke dårligere som brukt.

Seat Ibiza er en småbil, og blir kun levert med ett karosseri. Likevel har du muligheten til å velge mellom tre eller fem dører.

Men om variasjonsmulighetene hva gjelder karosseri er begrenset ned til hvor mange dører du ønsker deg, finnes det desto flere muligheter med hensyn på motorisering. For med motorer som spenner fra en til to liter, og ytelser fra 50 til 150 hestekrefter bør Ibiza ha alternativer for de som kun trenger en bybil - og for de som trives bak rattet i ekte GTi biler.

Diesel finnes også dersom du sverger til det. Da er slagvolumet 1,9 liter og ytelsen er 68 hestekrefter, eller med TDi motor og 90 hester.

Vanlige feil og mangler

Motor:- Sjekk registerreimen.

Frem til 1996:

 • Sjekkes hver 30.000 kilometer.

 • Etter 1996:
 • Ikke noe bytteintervall

 • Dieselmotor (68 hester):
 • Sjekkes ved hver service.

 • TDi motor (90 hester):
 • Sjekkes ved service og BYTTE hver 90.000 kilometer.
 • - Sjekk utslippsnivåer
  Karosseri:- Rust er ikke noe stort problem. Sjekk likevel.
  Diverse:- Porøse bremseslanger.
  - Slitte bremser og dekk.

  Historikk

  1993:- Seat introduserer denne modellen av Ibiza.
  I dag:- Modellskifte rett rundt hjørnet, med store endringer på karosseri og interiør.

  Konklusjon

  Å kjøpe en Seat Ibiza er en trygg investering. Som bruktbilkjøper sitter du igjen med alle fordelene, for Ibiza er større enn en Polo, billigere og minst like bra - nettopp fordi Ibiza er en Polo. Titter du under panseret, eller på andre deler finner du garantert Volkswagen merket preget inn på delene, og det gir deg en annen fordel - for de fleste som selger Volkswagen og Audi selger også Seat. Dermed er det ikke noe problemer å finne verksteder når bilen skal på service eller hvis den trenger kyndig pleie.

  Trass i at Ibiza har få feil, betyr ikke det at du som bruktbilkjøper må bli slurvete.Som før gjelder det å undersøke bilen nøye, ta den med på en prøvetur og selvfølgelig sjekke om serviceheftet er grundig utfylt.