Bruktbil: Nissan Micra - Ikke mikro, men Micra

Micra er i første rekke et solid bruktbilalternativ. Likevel har den feil og mangler som kan gjøre livet surt dersom du ikke sjekker på forhånd...

Småbiler har tradisjonelt få karosserivarianter, og Nissan Micra er ikke noe unntak i så måte. Utvalget begrenser seg nemlig til om du vil ha tre eller fem dører.

Under panseret er det også begrenset valgfrihet, for Micra kom bare med to motoralternativer. Begge er bensinmotorer. Minst er en literen med 55 hestekrefter, mens den større 1,3 literen med 75 hester utgjør det største alternativet. Begge utgavene kunne leveres med automatkasse av typen CVT (Continiuosly Variable Transmission).

Dette er feilene

Motor:- Defekte pakninger i kjølesystemet (se etter bobler i ekspansjonstanken).
Karosseri:- Rust er ikke noe problem.
Diverse:- Slitasje på clutch.
- Slitte synkroniseringsringer i gearkasse (hør etter skrapelyder).
- Rust på eksosanlegg.

Historikk

1983:- Første generasjon Micra lanseres.
1993:- Micraen vi omtaler her lanseres.
1996:- Første oppgradering.
1998:- Ny oppgradering med forandret front, nye baklykter og endringer i interiøret.

Konklusjon

Nissan Micra er en liten bil, og er derfor ikke ideel for langturer med familien. Som en nummer to bil er den på den andre siden et svært godt alternativ. Dessuten er den billigere enn en sammenliknbar Polo, og kvaliteten er bra. Det er spesielt lett å se med tanke på de begrensede feilene og manglene som opptrer på bilen.

Trass i at Micra er en bybil lønner det seg å gå til anskaffelse av en bil som også har hatt et liv utenfor bygatene. Disse bilene er nemlig ofte i bedre teknisk stand.

Artikkelen fortsetter under annonsen