Bruktbil: Honda Accord - Den japanske BMW

Honda Accord hører til toppsjiktet fra japansk bilindustri. Høy kvalitet og en litt sportslig fremferd gjør bilene populære. Enkelte vil sammenlikne dem med BMW.

Honda hadde tidligere en Accord Aerodeck, men den forsvant når modellen vi omtaler her kom i produksjon. Dermed stod Accord igjen med et karosserialternativ, nemlig sedan.

Under panseret er det heller ikke det store mangfoldet, og mest vanlig er det å finne to literen på 131 hestekrefter. I tillegg til den motoren har Accord også vært tilbudt med en 1.8-liters motor med 115 hester, samt 2.2-liters motor med en ytelse på 150 hestekrefter.

Dette er feilene

Motor:- Sjekk registerreimen.
- Slitt clutch.
- Defelt, eller slitt, startmotor.
Karosseri:- Karosserirust er lite utbredt på Honda Accord.
Diverse.- Rustent eksosanlegg.
- Problemer med sentrallås.

Historikk

1993:- Bilen vi omtaler lanseres. Forskjellene var både av teknisk og designmessig art.
1996:- En forsiktig oppgradering av designet, blant annet med mer krom.
1998:- Dagens modell introduseres.

Konklusjon

Konklusjonen er grei. Honda Accord er ikke noe dårlig kjøp, men bilen har aldri hatt den helt store populariteten i Norge. Det er derfor begrenset hva man finner brukt av disse bilene. Som nye er de kjennetegnet ved at de holder et rimelig bra utstyrsnivå, dette gjenspeiles naturlig nok også å de brukte bilene.

Om Accorden skal ha noen akilleshæl må det være eletronikken, for når den først streiker kan det bli dyrt å være Hondaeier.