Brukt og billig SUV

SUV er populært i Norge og bruktprisene er deretter. Men det går an å skaffe seg en grei SUV for under 200.000 kroner.

Japanerne dominerer blant de billigere brukte SUVene
Japanerne dominerer blant de billigere brukte SUVene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De såkalte folkeSUVene virker å holde seg ganske godt i pris. Et kjapt søk på finn.no avslører at man må finne seg i litt mer brukte biler enn dersom man kjøper en fleksibil eller stasjonsvogn. Det synes også på de bilene vi har plukket frem, som er litt eldre enn de du kunne se i artikkelen vår om fleksibiler for en liten stund siden.

Det er derfor lurt å vurdere hvorvidt man egentlig trenger SUV. Du får nemlig på mange måter mer for pengene dersom du kjøper en annen biltype. Noen stasjonsvogner er dessuten tilgjengelige med firehjulsdrift og vil slik sett kunne dekke noe av det samme behovet.

Bilprovningen: De beste 3 år gamle bruktbilene.

Bilprovningen: De beste 5 år gamle bruktbilene.

Bilmodell, ikke enkeltbil

Vi understreker at vi ikke nødvendigvis anbefaler kjøp av de konkrete bilene vi lenker til. Vi fokuserer på bilmodellen. Disse annonsene er ment som illustrasjoner og eventuelle interessenter må sjekke bilene på vanlig måte før et eventuelt kjøp.

Toyota RAV4

Den første bilen vi har plukket ut er storselgeren Toyota RAV4. Dette er, og ikke minst var, en svært populære folkeSUV. Vi likte også bilen da vi testet den i 2003. På finn.no går det ganske greit å finne RAV4’er av andre generasjon for under 200.000 kroner. De fleste er omtrent 6 år gamle og har gått i overkant av 100.000 kilometer, selv om noen også ligger under dette. Bensinmotor er vanligst, men noen dieselvarianter finnes det også. RAV4 gjør det som ventet bra i Bilprovningens feilstatistikk.

Her er et eksemplar som virker som et av de gunstigste med tanke på alder og kilometerstand. 6 år og snaut 87.000 kilometer er til å leve med. Bilen går også på diesel, noe vi anser som en fordel for de fleste.

Honda CR-V 2002
Subaru Forester 2005
Toyota RAV4 2003Honda CR-V

Dette er også en folkeSUV som har vært på det norske markedet i mange år. CR-V har lite offroad-ambisjoner og firehjulsdriften er av den litt enklere sorten slik at man merker at det er forhjulene som gjør hovedjobben med fremdriften. Ellers har CR-V mange gode egenskaper, deriblant veiegenskapene. Også Honda er kjent for god kvalitet og CR-V gjør det bra i Bilprovningens feilstatistikker.

Vi har funnet frem en 2003-modell som har gått 118.000 kilometer. Den har en 2,0-liters bensinmotor på 150 hestekrefter og manuelt gir. Automatgir er tilgjengelig på en del av bilene som er til salgs. Annonsen ser du her.

Subaru Forester

Den siste bilmodellen vi vil trekke frem er Subaru Forester. Dette er på mange måter en slags tidlig crossover ettersom den ikke er like SUV-aktig som de to andre. Denne bilen var blant de som kom aller best ut i Bilprovningens undersøkelse i år. Det er ikke spesielt vanskelig å finne eksemplarer til under 200.000 kroner og noen har til og med turbomotoren på 177 hestekrefter. Denne gir skikkelig trøkk, men er nok ikke det beste for sparekjøreren.

Les vår test av ”rally-SUVen” fra 2002.

Her er et eksempel på Forester Turbo. Dette er en 2003-modell som har gått 114.000 kilometer. Denne ligger kanskje litt merkelig nær de vanlige variantene uten turbo i pris. Det bør være mulig å få enda rimeligere eller nyere biler uten turbo til samme pris.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!