Bruksområder

Maxum 1900 SR er ikke båten som kan brukes til ”alt”. Men på enkelte områder har den gode kort på hånden.

Bruksområder

En flerbruksbåt er Maxum 1900 SR etter vår mening ikke. Årsakene er flere:

Vannsport

Visst kan 1900 SR brukes til vannsport. Fartspotensialet med MerCrusiers 190 hester er intet å kimse av. Båten leveres da også både med vannskikrok og vannskirom som standard. Også badeplattformen med innebygd badetrapp akter, er en ypperlig finesse under sportslige aktiviteter. Likevel er innredningen for trang og overlesset til å oppnå toppkarakter som en sportsbåt.

Kjøp fisken i butikken

Til fiske er 1900 SR, om ikke ubrukelig, så i hvert fall uegnet: Tilgangen til vannet er dårlig, og det hvite putesettet lever godt uten fiskeblod og slim. Trolig er heller ikke fiskekroker, kniver eller annet skarp rekvisita interiørets beste venn.

Hold deg i hjemlige farvann

For lengre turer ville vi også valgt en annen båt. For det første er båten rett og slett for liten til de lengste toktene. Stuveplassen er heller ikke imponerende. Og til tross for at Ultra Marine oppfører båten med to soveplasser i sin brosjyre har vi enda ikke funnet disse, velvillig leting til tross.

Kjernefamilien i skjærgården

Bruksområder

Hva er da så Maxum 1900 SR sitt bruksområde? Svaret er kortere turer i skjærgården. Båten har god plass til to norske gjennomsnittsfamilier, og både komforten, sjøegenskapene, samt detaljer som badeplattform og kjølerom, legger til rette for en vellykket opplevelse av fjorden på varme sommerdager.

Artikkelen fortsetter under annonsen