Bruksområder

Walk Around konseptet kombinerer skjærgårdsjeepen og daycruiseren. Resultatet blir en fleksibel båt, med mange bruksmuligheter.

Bysse: 635 WA er utstyrt med pantry for enkel kokkekunst
Bysse: 635 WA er utstyrt med pantry for enkel kokkekunst Vis mer

Er det mulig å inkorporere daycruiserens komfort og overnattingsmuligheter i en skjærgårdsjeep? Javist. Men man står også i fare for å ruinere det beste ved begge konseptene. Skjærgårdsjeepens flerbrukspotensial kan fort bli spist opp og fortært av en trang kabin, hvis bruksområde bregrenser seg til å fungere som stuveplass.

Funksjonalitet for de få

Askeladden 635 WA er en vellykket Walk Around. Båten er primært en skjærgårdsjeep, egnet til fiske, så vel som vannsport. Kabinen har selvfølgelig tatt noe av plassen vi forventer å finne i en skjærgårdsjeep. Likevel sikrer Walk Around konseptet godt tilgang til dekket forut. Resultatet av dette kompromisset er i sin helhet vellykket. Slik vi ser det står funksjonaliteten til 635 WA ikke tilbake for en tradisjonell skjærgårdsjeep. Med et unntak: Båten tåler ikke en alt for tallrik besetning. Dertil er det rett og slett for trangt.

Komfort

Som cruiser er 635 WA ikke noe dårlig valg. Komforten i cockpiten er upåklagelig, både under kjøring og ankret opp i en stille bukt. Stolene bak vindskjermen lar seg lett snu, og ved hjelp av bordplaten rigges det raskt opp en sosial spiseplass akter. Kabinen muliggjør også overnatting. Men neppe over lengre perioder, og neppe for mer en to personer. Med pantry babord i kabinen har du også muligheten til å diske opp et enkelt måltid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kompromisser til å leve med

Oppsummert konkluderer vi med at 635 WA fungerer godt som både en robust, multifunksjonell skjærgårdsjeep og som en komfortabel daycruiser. Båter som rendyrker ett av de to konseptene er nok førstevalget likevel for deg som ønsker å bruke båten primært til ett formål. Være seg fiske, vannsport eller kortere turer i skjærgården. Men som flerbruksbåt er 635 WA meget god, og kompromissene er absolutt til å leve med.

Hvis 635 WA er en båt du kunne tenke deg, bør du først kikke konkurrentene i kortene. Les Konklusjon og konkurrenter.