Bruksmuligheter

En jeep kan brukes til så mangt, selv om den er småvokst.

Bruksmuligheter

En av tankene i jeep-konseptet er å konstruere en robust flerbruksbåt, en båt som tåler å brukes og samtidig ikke trenger all verdens vedlikehold eller tilsyn. Bever 445 oppfyller klart de to siste kravene: Båten virker kompakt og solid. Og når du har lagt til kai for kvelden er det bare å kneppe av det praktiske putesettet, og deretter la den seile i sin egen sjø.

Mangfold av muligheter

Når det gjelder bruksområdene begrenses flerbrukspotensialet av Bevers størrelse. Likevel byr mulighetene seg frem:

Liker du å fiske fungerer de tre sitteplassene foran i båten utmerket. Du sitter kanskje ikke som en keiser, men komfortabelt nok for en kort fisketur. Båter på under 15 fot, og med relativt sett spiss V-bunn som Bever, kan imidlertid virke litt ustøe når de ligger rolig i vannet. Dette kan føles ubehagelig, men det er neppe grunn til å kontakte Hovedredningssentralen.

Nyheten fra Bever gir deg også muligheter for en forfriskende dukkert. Med badetrapp bak og lavt fribord er båten lett å komme seg opp i etter nærkontakt med det våte element. Her, som ved fiske, husk at båten er liten og en tanke ustø.

Bever 445 er også egnet til vannsport. Det er på dette punktet 50-hesteren kommer til sin rett. Du finner en mer detaljert beskrivelse av motorkonfigurasjonen her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til dagsturer i skjærgården er også båten velegnet. Hadde stuveplassen vært litt romsligere hadde den vært svært god. Med en mindre motor hadde den vært perfekt. Mer om dette kan du lese under motor og sjøegenskaper, og plass og innredning. Småbarnsforeldre bør imidlertid huske at båtens (relativt) lave fribord ikke trygger familiens yngstemann fra å falle over bord.