Bruksmuligheter

Over 350.000 norske kroner var vårt eksemplar av 2052 Capri LX priset til. Summen har et hav av bruksmuligheter. Men har båten det?

Bruksmuligheter

Daycruiser, Weekendcruiser, eller overnighter. Amerikanerne har også mange navn på sine kjære barn. Her i Norge er vel denne typen båt best kjent som det førstnevnte – En daycruiser. Bayliner Capri 2052 er imidlertid ikke bare en båt for de korte dagsturene, den byr også på overnattingsmuligheter.

Overnatting eller bagasje?

Eller gjør den det? Den vesle sengeplassen foran i båten har spist opp all stuveplassen. Enten får du slenge bagasjen inn i kabinen eller så må du la den bli igjen hjemme. Noen vil kanskje innvende at bagasjens volum ofte er proporsjonalt med seilasens varighet. Vi er ikke uenig, men Bayliners konstruktører har tydeligvis tenkt annerledes: Sengeplass eller bagasjeplass! Enten eller.

Familiebåt

Det er under kortere dagsturer Capri 2052 kommer til sin rett. Den råsterke motoren gjør båten egnet til sportslige aktiviteter som for eksempel vannski. To av stolsettene kan dessutten slåes ut slik at du ved et trylleslag har skapt to solsenger. Ellers har Bayliner tenkt på familieverdier ved å konstruere båten med et høyt fribord, slik at de minste ikke skal falle over bord. Også badeplattformen akter vil nok falle i smak hos de yngste. Vi savnet derimot bordplass. Men i følge importøren kan problemet løses til en pris av 3.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til slutt¨, og med fare for å gjenta meg selv. Er 220 hestekrefter og nærmere 50 knop småbarnsfamiliens høyeste ønske?

Sportsfiskeren som ble husfar

Dørken i Capri 2052 er bekledd med et grønt teppe. Vakkert for synet, men ikke særlig praktisk tenkte vi. Bayliner forteller oss imidlertid at teppet slettes ikke er noe teppe: Det er ”et maritimt belegg”. Belegget skal etter sigende ikke trekke til seg væske, og derfor tåle en høytrykkspyling eller to. Dessutten kan man jo bare finne frem støvsugeren hvis det blir skittent. Heretter er med andre ord rengjøringsutstyr en nødvendig del av sportsfiskerens oppakning.

I sum har altså ikke Capri 2052 all verdens bruksmuligheter. Etter vår vurdering er båten lite egnet til å være noe annet enn en ren cruisebåt med et visst sportslig potensial.