Bruk mobilen som bilnøkkel

NFC-teknologien er nøkkelen, men vil det slå an?

Her låser han opp bilen uten nøkkel. Fristet?  Foto: Produktbilde
Her låser han opp bilen uten nøkkel. Fristet? Foto: ProduktbildeVis mer

NFC-teknologien gjør kort fortalt at smartmobilen din kan "snakke med" andre enheter som befinner seg noen få centimetre unna, og vi i DinSide har blant annet laget flere saker som viser hvordan man slik skal kunne betale for varer og tjenester.

Se blant annet her: Mobilbetaling skyter fart i 2013, Bruk mobilen i minibanken, papirløse flyreiser, og slik bruker du NFC.

Men også bilbransjen vil være med på moroa, og Continental er blant firmaene som satser tungt på NFC.

NFC skal spare tid og penger

Utgangspunktet til Continental har vært at store firmaer og bilutleiefirmaer kaster bort unødig mye tid og arbeidskraft på å fordele fysiske bilnøkler til de som skal bruke kjøretøyene.

Kongstanken er altså å unngå dette ved bruke en NFC-basert digital nøkkel og en mobilapp.

Når en bil skal brukes kan altså Continental sende en melding i kryptert format til eierens mobiltelefon. Denne informasjonen lagres på mobilens SIM-kort, og inneholder alt du som kunde trenger for bruke bilen. Den digitale bilnøkkelen vil først begynne å utveksle data med bilen når du nærmer deg, og når de to nøklene matcher hverandre, vil den automatisk la seg åpne og starte.

I dette ligger det at man også skal kunne legge inn andre betingelser: Er det en elektrisk bil kan man for eksempel legge inn pålagt ladetid, eller en rekkeviddebegrensning.

Her låser han opp bilen uten nøkkel. Fristet?  Foto: Produktbilde, Continental
Her låser han opp bilen uten nøkkel. Fristet? Foto: Produktbilde, Continental Vis mer


Hovedfordelen med systemet er fleksibilitet. Overføringen av nøkkeldataene vil jo her gå på sekunder, i stedet for dagens tradisjonelle overlevering.

– Den digitale nøkkelen er vesentlig billigere å drifte enn dagens systemer, i tillegg er den tryggere og mer brukervennlig for kunden, skryter Andreas Wolf fra Continental i en pressemelding.

Spørsmålet er likevel om funksjonen vil slå an, for enn så lenge har ikke akkurat NFC-teknologien vært noen braksuksess i praksis. For bilenes vedkommende kan det jo også være greit å ha en backupløsning for tomme mobilbatterier...

Svaret vil vi vel uansett få de kommende årene, men del gjerne dine erfaringer og spådommer om NFC med oss i debatten under.

Les også: Slik får du NFC på Android og iPhone