Bristol Fighter V10

Bristol Cars Ltd har vært i drift 54 år og synes bursdagen bør markeres skikkelig med en vaskeekte sportsbil.

Bristol Fighter V10
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Bristol Fighter så lyset for første gang for nesten halvannet år siden og ifølge fabrikken skal de første bilene leveres til kunder mot slutten av året.

V10-motor

De som vil ha hardkokte sportsbiler trenger skikkelige motorer. De som får gleden av å ratte en Bristol Fighter kan glede seg over en kompakt aluminium V10-motor med åtte-liters slagvolum. Effekten er på 525 hestekrefter og dreiemomentet er 712 newtonmeter.

Bristol Cars kaller motoren både forførende, karismatisk og livaktig. Vi tør ikke å bestride det.

Vindtunnel

Fighter har gjennomgått grundige tester i vindtunnel og dette skal gjøre at luftmotstanden har blitt svært lav. I tillegg er løftet på bakhjulene, som mange sportsbiler er plaget med, så å si eliminert. Bristol Fighter er testet i 320 kilometer i timen med 22 sekundmeter sidevind (liten storm).

Gode ytelser

Forholdet mellom vekt og effekt ligger på 350 hestekrefter per tonn. Til sammenligning har en Porsche 911 Turbo med 420 hestekrefter kun 276 hestekrefter per tonn og en Ferrari 550 Maranello har 269 hestekrefter til drive frem ett tonn med bil. Bristol gjør med andre rent bord i dette selskapet.

Selvsagt er motoren en avgjørende faktor for forholdet mellom vekt og effekt. Men det hjelper også at bilen, i tillegg til stål, er bygget av aluminium og karbonfiber.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også til dagligdags

Det skal være fullt mulig å bruke Fighteren til dagligdagse gjøremål. Det skal være god plass til to store mennesker, bagasje og reservehjul i full størrelse følger med. Måkevingdørene skal være praktiske på trange parkeringsplasser og skal gjøre det enkelt og komme ut og inn av bilen.

Priser?

Produksjonen av Fighter er begrenset til 20 eksemplarer i året og salget går, i følge fabrikken, strykende. Skulle du føle for å bringe en til Norge kan vi drepe kjøpelysten med fortelle at prisen inkludert alle avgifter blir 3.880.933 blanke kroner.