Brabus tar pusten fra deg!

Vi vil komme med en liten advarsel. Artikkelen innholder kun lekre bilder og hodestups beundring for herlig motorkunst. Liker også du det, så les videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
SL 6.1, 426 hestekrefter.
SL 6.1, 426 hestekrefter. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Brabus tilbyr tuning og ombygging av samtlige Mercedes-modeller og selv om mye av produksjonen er lett tuning av normale biler er det de kraftigste og raskeste bilene som er mest kjent. Det skal ikke finnes Mercedes-logoer på biler som er bygget av Brabus, men likevel finnes det av en eller annen grunn stjerner på noen av bildene. Brabus er anerkjent som en selvstendig bilprodusent. Mye råmaterialer kommer fra Mercedes, men mesteparten av for eksempel motordeler er utviklet av Brabus selv.

Brabus ble stiftet i 1977 av Bodo Buschmann og har vokst jevnt og trutt til å bli en av de største bilforedlerne i verden. Fabrikken har nå 300 ansatte og produserte 6.500 biler i 2001. Fabrikkens motto er: Det eneste som kan erstatte kubikk, er mer kubikk. Fiffig ordtak for en fabrikk som bygger motorer helt opp til 7,3 liter.

Guinnessrekord

image: Brabus tar pusten fra deg!

En av de største merittene er den voldsomme Brabus E V12 som baserer seg på dagens E-klasse (W210). Den er utstyrt med Mercedes’ forrige V12 motor hvor slagvolumet er øket til 7,3 liter og effekten er pumpet opp til 582 hestekrefter. Dreiemomentet er 772 newtonmeter og ikke en gang vår villeste fantasi klarer å frembringe tanker om hvor fort dette går. Bilens toppfart er begrenset til 330 kilometer i timen siden det ikke finnes dekk som klarer så mye fart i en så tung bil. Guinness Rekordbok har kåret bilen til verdens raskeste sedan.

De største

Brabus kan levere mange effektvarianter av eksisterende Mercedesmotorer. Vi skal se litt på det største og kuleste som kan leveres til forskjellige modeller og hva slags ville ytelser det tydeligvis er mulig å påføre mange ganger normale Mercedeser.

7.3 V12

Av alle sinnsyke motorer som har sett dagens lys er dette en av de som vil bli husket. E-klassen som blant annet har denne motoren klarer ikke 0-100 kilometer på mindre 4,9 sekunder fordi det skal være komplett umulig å kjøre i gang uten å lage lange sorte striper i asfalten. Det skal ikke være mulig å slippe løs alle kreftene før bilen har passert 100 kilometer i timen og Brabus anbefaler ESP innkoblet til absolutt enhver tid. Motoren finnes også i en ”laveffektsversjon” med 530 hestekrefter og en 6,9 liter med 509 hestekrefter. Du kan putte inn denne kruttpakken i gammel SL-, S-, CL-, E- og M-klassen.

6.7 V12

6.7 V12, 450 hestekrefter.
6.7 V12, 450 hestekrefter. Vis mer

Dette er så langt Brabus har kommet med den nyeste V12-motoren med 3 ventiler per sylinder. Denne motoren har ikke så stort potensial som den foregående V12-eren, og er det kraftigste som er å oppdrive basert på den de nyeste motorene. Effekten er 450 hestekrefter og dreiemomentet er 635 newtonmeter. Denne motoren finner du i S- og CL-modellene.

6.5 V8

Denne motoren er basert på de gamle V8-motorene med fire ventiler per sylinder og finnes i E-klasse, SLK, gammel CL, S, og SL. Ytelsen er 450 hestekrefter og 662 newtonmeter. Særlig Brabus SLK V8 som har denne motoren blir spesielt spennende. Til og med hvis vi ser bort i fra ytelsene er et slagvolum alene på 6.5 liter i lille SLK fullstendig uansvarlig.

6.1 V8

Hittil har den kun vært mulig å bygge ut den nåværende V8 motoren med 3 ventiler per sylinder til 5.8 liter og 400 hestekrefter. Etter iherdig arbeid fra den tekniske staben har denne motoren nå vokst til 6.1 liter og yter 426 hestekrefter og 621 newtonmeter. Denne motoren ble vist første gang plassert under panseret på en Sportscoupé. Resultatet ble 0-100 kilometer på 4.5 sekunder og en toppfart på 301 kilometer i timen. Motoren kan også installeres i modellseriene CL, CLK, E, M, S og SL.

D 8 S

V8 CDI, 330 hestekrefter.
V8 CDI, 330 hestekrefter. Vis mer

Brabus har ikke tenkt å ignorere dieselfolket og har blant annet en oppfrisket variant av V8 dieselen som sitter i S- og M-klasse. Den leverer i Brabusversjon 330 hestekrefter og 690 newtonmeter. En S-klasse klarer 0-100 på 6,5 sekunder og topper på 260 kilometer i toppfart.

Gå ikke glipp av lekre bilder av biler og motorer på denne lenken.

Flere billedspesialer

Aston Martin Vanquish
Ford GT 40
Lamborghini Murciélago
VW Nardo
Porsche Carrera GT
Dodge Viper

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!