Brabus med 6x6

Vi vet fra før at Brabus kan sine saker. Nå har de lagt vantene på en Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 - og lagd det som må være påskefjellets råeste bil!

<B>TRUCK:</B> Hiv alt du måtte ønske bakpå lasteplanet og reis rett på dynga. Men det gjelder å stroppe det fast - 0-100 km/t raser unna på 4,4 sekunder. Foto: BRABUS
TRUCK: Hiv alt du måtte ønske bakpå lasteplanet og reis rett på dynga. Men det gjelder å stroppe det fast - 0-100 km/t raser unna på 4,4 sekunder. Foto: BRABUSVis mer

Når Mercedes-tuneren Brabus setter sakene i sving, blir det som regel kjempebra. Og når utgangspunktet er den hysteriske G63 AMG 6x6, må det hele bli komplett "sinnssykt".

Har du penger, kan du kjøpe

Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 er forbeholdt militært bruk og er en bil som ikke er tilgjengelig for allmennheten. Men nå har ikke bare Brabus lagd en egen variant - den er til salgs også! Bilen ble for øvrig faktisk vist for publikum allerede i september på bilutstillingen i Frankfurt, men ble litt glemt midt blant de mer folkelige, og la oss innrømme det - viktige - nyhetene der.

For 578.614 Euro (cirka 4.762.000 kroner) kan den bli din. Så kan du legge til noen hundrelapper i norske avgifter...

«Strategisk visuell oppgradering»

Med «strategisk »har Brabus ment å gi G63 AMG 6x6 et uttrykk som kan ta pusten fra de aller fleste.

BARSKING: Særlig tøffere SUV enn dette finnes ikke... Sjekk de sotede LED-lysene som er integrert i frontspoileren.   Foto: BRABUS
BARSKING: Særlig tøffere SUV enn dette finnes ikke... Sjekk de sotede LED-lysene som er integrert i frontspoileren. Foto: BRABUS Vis mer


Blodrødt

Inne i kupeen er det meste kledd i blodrødt skinn, og på utsiden er det hele gjort så barskt som overhodet mulig. Her er det aluminiumsdetaljer, karbon-look og bling-bling i fullt monn. Alt for å gjøre den til en kraftplugg som gjør at andre biler helst bør flytte seg ute i trafikken.

BARNEPLASS: Bilen er en fireseter - med seter av lekreste skinn-kvalitet. Foto: BRABUS
BARNEPLASS: Bilen er en fireseter - med seter av lekreste skinn-kvalitet. Foto: BRABUS Vis mer

LES OGSÅ: GLK Brabus var verdens raskeste SUV

700 hester

Originalt yter en G63 AMG 6x6 550 hestekrefter. I Brabus-versjon er dette sprutet opp til 700 ville hester fra den herlige V8'eren.
0-100 km/t går unna på 4,4 sekunder, men toppfarten er usle 160 km/t.
Til tross for de gigantiske målene - den er nemlig 587 centimeter lang, 210 centimeter bred og 230 centimeter høy - så er ikke forbruket så aller verst: 1,7 liter per mil.
CO2-utslippet på 397 gram per kilometer snakker vi dog ikke så mye om...

Kommer du ikke opp til hytta med denne, er trolig eneste alternativ helikopter.

RED DEVIL: Blodrødt interiør setter prikken over i-en. Foto: BRABUS
RED DEVIL: Blodrødt interiør setter prikken over i-en. Foto: BRABUS Vis mer