Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Bortimot avslørt E-stasjonsvogn

E-klasse kommer selvsagt også som stasjonsvogn.

E-klasse sedan er allerede vist. Alle spionbilder i forkant hadde jo avslørt det meste, men det er alltid spennende når Mercedes viser noe nytt.

Stasjonsvognen er ikke planlagt før til høsten, men her kommer det også til stadighet inn spionbilder. Med sedanen i bakhodet er det ikke mange overraskelsene her heller.

Ny elektronikk

E-klasse sedan kommer med en rekke nytt utstyr. Blant annet Adaptive main beam assist. Dette slår fjernlyset av og på i forhold til møtende trafikk. Den får også vinglevarsler, skiltleser som viser veiskilt i instrumentpanelet (dette har også Opel Insignia og BMW 7-serie), nattkamera som lyser opp fotgjengere (dette har også BMW 7-serie) og trøtthetsvarsler.

Den får også en nødbremsassistent som forlader bremsesystemet og i ytterste konsekvens bråbremser for deg for å redusere smellen hvis du ikke følger med. I tillegg får den Presafe som forbereder bilen på krasj.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia


Motorer

Vi regner med at sedan og stasjonsvogn får de samme motorene. I hovedsak kommer det tre effektvarianter av en dobbelturbo dieselmotor, enten 136, 170 eller 204 hestekrefter.

Toppmodellen blir antagelig som i sedan E 63 AMG med 525 hestekrefter.

E-klasse stasjonsvogn vises i Frankfurt til høsten, og kommer til Norge etter det.