ILLUSTRASJON: Per Ervland Foto: Per Ervland
ILLUSTRASJON: Per Ervland Foto: Per ErvlandVis mer

Bomrabatt i hele landet

Samferdselsdepartementet ønsker at Autopass-brikke skal gi 10 prosent i alle Autopass-stasjoner.

I dag eksisterer det 50 bomstasjoner i Norge, hvorav 34 er tilknyttet Autopass-systemet. Autopass-stasjonene tilbyr allerede i dag rabatter på inntil 50 prosent, men som hovedregel gis rabattene kun til dem som har tegnet abonnement hos det aktuelle bomselskapet. "Fremmede" bilister med Autopass-brikker må betale full pris.

For å lokke flere bilister til å skaffe seg Autopass-brikke, ønsker imidlertid Samferdselsdepartementet at samtlige Autopass-stasjoner skal tilby 10 prosent rabatt til alle bilister med Autopass-brikke.

- Økt bruk av Autopass-brikke vil være med på å redusere kostnader for drift og administrasjon av bompengeordninger. Lavere kostnader vil igjen gi mer penger til bygging av vei.

Det sier Geir Pollestad, statssekretær i Samferdselsdepartementet.

Oppfordring til eksisterende anlegg

Departementet lover at alle bomanlegg som er under planlegging vil innføre 10 prosent rabatt og oppfordrer samtidig eierne av alle eksisterende anlegg til så raskt som mulig å innføre rabatten.

Les også: Slik skaffer du deg enda større rabatter ved landets Autopass-stasjoner.

Gir allerede rabatt til alle

Svinesundsambandet er blant bomstasjonene som allerede i dag gir rabatt til alle med Autopass-brikke, uavhengig av hvilket bomselskap bileieren har tegnet kontrakt med. Svinesundsambandet har grunnet et EU-direktiv valgt å legge seg på 13 prosent rabatt. Også Fjellinjen i Oslo og "Bærumsringen" gir rabatt til alle, men har valgt å legge seg på 20 prosent, slik at Autopass-bilister slipper unna med henholdsvis 20 og 10 kroner (versus 25 og 12,50).

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fleste andre Autopass-stasjonene tilbyr mellom 30 og 50 prosent rabatt, men kun til kunder som har tegnet abonnement med det aktuelle bomselskapet og som er villige til å betale inn et større forskudd.

Fortsatt åpning for høye rabatter

Vil disse eksisterende og relativt store rabattene forsvinne etter hvert som bomselskapene etterlever departementets ønske om å innføre ti prosent rabatt til alle?

- Nei, vårt mål med å be Autopass-stasjonene om å innføre 10 prosent rabatt til alle, er utelukkende at flere bilister skal skaffe seg Autopass-brikker. Vi har ikke noe i mot at bomselskapene tilbyr sine lokale abonnenter ytterligere rabatter, sier Pollestad til DinSide.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du sikrer deg store rabatter ved alle landets Autopass-stasjoner.

Les også:

  • - Bomring helt greit
  • Bærumsbilister får regningen
  • DinSide Motors juveler