<B>MEN HVA SKAL EN SI OM DESIGNET?</B> Marchi Mobiles luksusbobiler er ikke bare spektakulære på innsiden - også utsiden bærer preg av å være klekket ut av noen særs originale hoder. Foto: Produsenten
MEN HVA SKAL EN SI OM DESIGNET? Marchi Mobiles luksusbobiler er ikke bare spektakulære på innsiden - også utsiden bærer preg av å være klekket ut av noen særs originale hoder. Foto: ProdusentenVis mer

Bobilen over alle bobiler?

Det sier litt når en bobil kan leveres med peis. Ja, peis.

En av de viktigste kildene til språklig nyskapning og fornyelse er bobilene. Det finnes ingen grenser for hva jeg andre bilister kan finne på å lire av seg etter tre svært langsomme kilometer bak en hvit, tyskregistrert doning med sykkel på hengerfeste og kano på taket.

Det er mulig det stiller seg annerledes hvis du havner bak Marchi Mobiles eleMMent, først og fremst fordi du klør deg i hodet mens du febrilsk forsøker å finne ut nøyaktig hvilken planet eleMMent ble sendt fra.

Mer enn lang nok

Eksteriøret er med andre ord oppsiktsvekkende nok til å fortjene nesten all oppmerksomheten, der med sitt enorme førerhus og nesten science fiction-aktige frontrute ikke er helt ulikt noe en kunne funnet i for eksempel Star Wars.

Bilen er over 12 meter lang, og selv om parkerings- og navigeringsbiten garantert bil by på utfordringer for selv erfarne bobilturister, markedsføres den også som potensielt markedsføringsverktøy, for ikke å snakke om hvor gøy et rockeband på turné kan ha det med denne kjempen på veien.

PENT SKARRE VÆRRA: Lite å si på oppholdsrommet i denne bobilen. Foto: Produsenten
PENT SKARRE VÆRRA: Lite å si på oppholdsrommet i denne bobilen. Foto: Produsenten Vis mer


EleMMent leveres i en rekke mer eller mindre skreddersydde konfigurasjoner, og det er nesten ikke grenser for hva innsiden kan utstyres med. Det er blant annet mulig å slå ut noen av modulene som utgjør oppholdsrommet bak førerhuset, noe som løfter det totale boarealet til nesten 40 kvadratmeter. Det er større enn mange leiligheter i Oslo sentrum.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan få med peis

Hovedsoverommet er stort nok til å huse en 40-tommer stor TV, mens det også er mulig å heve deler av taket slik at en får en slags himmelvendt salong som delvis befinner seg utendørs og delvis innendørs.

En ting som er helt ute er muligheten for å inkludere peis på kjøpet. Det anbefales riktignok at den ikke er i bruk mens du kjører (du behøver ikke lure på hvorfor), noe som derimot bør gå helt fint med den mobile nettforbindelsen som også kan bestilles som ekstrautstyr.

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
PENT SKARRE VÆRRA: Lite å si på oppholdsrommet i denne bobilen. Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
MEN HVA SKAL EN SI OM DESIGNET? Marchi Mobiles luksusbobiler er ikke bare spektakulære på innsiden - også utsiden bærer preg av å være klekket ut av noen særs originale hoder. Foto: Produsenten

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

Det er også mulig å få med oppvarmet gulv, og du kan kose deg med streamet videoovervåkning av, antar vi, hjemmet du akkurat har forlatt. Satelitt-TV er muligens også et must for noen, mens en regnstråledusj kanskje ikke er fullt så nødvendig.

Prisen foreløpig ukjent

Kjempebobilen drives av en motor med mer enn 500 hestekrefter, og designet skal visstnok redusere drivstofforbruket med så mye som 20 prosent, sammenliknet med andre kjøretøy av samme størrelse.

Prisen er fortsatt i det blå, men mens Marchi Mobile finner ut nøyaktig hvor mange eksemplar de skal lage og hva de skal selges for, kan potensielle kjøpere bruke tida på å tenke over om akkurat dere eksemplar skal dekoreres med selvlysende maling på utsiden.

Jada. Selvlysende maling.