<b>CARAVANMESSE PÅ LILLESTRØM:</b> Årets dyreste på årets caravanmesse: Concorde Liner 1140. Foto: Per Ervland
CARAVANMESSE PÅ LILLESTRØM: Årets dyreste på årets caravanmesse: Concorde Liner 1140. Foto: Per ErvlandVis mer

Bobil-luksus til 3,3 mill.

Sjekk ekstravagansen selv, på Lillestrøm i helga.

Vi har tidligere skrevet om årets store (og mest luksuriøse) nyhet på årets Düsseldorf-messe, som er verdens største i sitt slag: Futuria sports&spa med takterrasse og boblebad på taket.

Denne nyheten kommer ikke til årets caravanmesse på Lillestrøm, men det betyr ikke at den mangler på luksusalternativene likevel.

Concorde Liner 1140, som du kan se bilde av på toppen av artikkelen, er årets dyreste messenyhet på Lillestrøm. Du kan se flere bilder av herligheten i bildeserien nedenfor. Før du begynner å glede deg for mye, vil vi opplyse at prisen ligger på cirka 3,3 millioner kroner.

Er du fremdeles med?

Foto: Per Ervland
Jarle Undland hos Arve Opsahl AS i garasjen på Concorde Liner. Her er det god plass til en småbil. Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland


- Sikker på at den vil selge

Fjorårets dyreste var Concorde Liner 990ms, altså lillesøstera til Concorde Liner 1140. 990-en hadde en prislapp på 2,8 millioner kroner i fjor.

- Vi har solgt 40 Concorder hittil i år, og to 990. Jeg er helt sikker på at vi kommer til å selge denne også, sier Jarle Undland hos Arve Opsahl AS.

- Dette er den største bilen vi noengang har hatt på messa, sier Undland videre.

1140 er bygget på et 12 tonns chassis, og du må ha førerkort klasse C for å kunne kjøre den. Du trenger imidlertid kun klasse B-førerkort for å kjøre "følgebilen" du har plass til i garasjen i buken på denne bobil-bussen. For selvsagt må du ha plass til et litt nettere kjøretøy når du skal på tur med denne; Concorde Lineren er ingenting å sightsee i små, pittoreske italienske landsbyer med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Garasjen har plass til en Fiat 500, Mini Cooper, Smart eller Toyota iQ.

Selvforsynt

Som du kan se av bildene, har luksusbussen det meste du trenger av utstyr ombord. For deg som helst styrer unna campingplassene, kan det være greit å vite at du er totalt selvforsynt med strøm. Du trenger altså ikke å koble deg til en ekstern strømforsyning.

Bobilen - eller bussen - er registrert for seks personer, og har ifølge importøren en boflate på cirka 30 kvadratmeter. Bare badet er på 4 kvadratmeter.

3,3 millioner kroner er kanskje mye penger for mange av oss.

- Concorde 890 Charisma er den modellen vi selger desidert mest av, forteller Jarle Undland hos Arve Opsahl AS.

Prislapp: 2,5 millioner kroner.

Men det finnes bobiler også for deg som ikke har slike summer å legge på bordet. For ikke å snakke om campingvogner - som vil være et rimeligere alternativ, i og med at du slipper å kjøpe motorkraft. Følg med for mer fra årets caravanmesse på DinSide.

Du kan selv ta doningene i nærmere øyensyn på Lillestrøm i helga. Caravanmessen åpner 16. september, og varer til 19. september.

Se også superbåten til 12,5 millioner - som det er venteliste for å kjøpe!