Bénéteau: Motorbåter fra seilbåtverft

DÜSSELDORF (DinSide Båt): Seilbåtverftet Bénéteau lanserer tre nye motorbåter for 2001-sesongen – en skjærgårdsjeep og to daycruisere.

Bénéteau: Motorbåter fra seilbåtverft
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Bénéteau kan titulere seg som verdens største produsent av seilbåter. Men franskmennene har ikke bare seilbåter på programmet. I stadig økende grad konsentreres produksjonen også om motorbåter. Bénéteaus motorbåtprogram er nå kommet opp i 19 båter.

Tre klasser

Motorbåtene er delt opp i tre klasser: Antarès, Ombrine og Flyer. For å skille de ulike konseptene fra hverandre, har Bénéteau gitt klassene hvert sin karakteristikk: Antarès er den klassiske båten, Ombrine står for yachting, mens Flyer er båten for fritid og vannsport.

Skjærgårdsjeep

På båtmessen i Düsseldorf presenterte Bénéteau en helt ny skjærgårdsjeep – Flyer Cinquenta. Med sine fem meter er båten den minste i Bénéteaus motorbåtprogram.

Flyer Cinquenta er et forsøk på å rekruttere nye, og unge, mennesker inn i båtlivet. Derfor var det viktig å konstruere en båt som verken ble for dyr eller for stor.

Resultatet er i våre øyne ingen revolusjon, men en ganske alminnelig skjærgårdsjeep på drøye 16 fot. Båten har midtstilt konsoll med førersofa. På hver side av sofaen er det ytterligere to sitteplasser. Forut har franskmennene rigget opp en stor solseng, ikke ulik den vi kjenner fra White Shark-båtene eller vår egen Coaster 480. Maksimal motoreffekt er 70 hestekrefter. Om båten vil slå an blant de unge og fremadstormende gjenstår å se.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nytt flaggskip

Bénéteau viste også to nye Ombrine-båter i Düsseldorf: Ombrine 800 og Ombrine 960. 960, som blir det nye flaggskipet i Ombrine-familien, er konstruert som en Walkaround med kabin. Under dekk finner du pantry, sofagruppe, atskilt toalett og sengeplass til fire personer. Båten kan også leveres med styrehus som ekstrautstyr.

Bilder av de to Ombrine-båtene, samt tekniske spesifikasjoner, finner du ved å klikke på lenkene under bildet øverst til høyre.

Tilbake til Boot 2001