BMWs superbil

BMW dyrker sitt sporty image, men noe mangler fortsatt: En skikkelig supersportsbil.

Man vet at BMW vil utvide sitt produktspekter i flere retninger, blant annet mot crossovere. For ikke lenge siden skrev vi om en sprekt designet "4-dørs kupé" beregnet til å konkurrere med de kommende flaggskipene fra Porsche og Aston Martin, henholdsvis Panamera og Rapide. Konseptbilen heter Concept CS og ble nylig utstilt i Shanghai. Observante lesere vil kjenne igjen noen av bildene.

Supersport

Bilen åpner antagelig et vindu inn i fremtiden med kommende 7- og kanskje 8-serier. Vi bringer her nye utsnitt av designen, for det er ikke usannsynlig at BMW også forbereder en høyytelses sportsbil som også vil låne trekk fra Concept CS. Det vil i så fall dreie seg om en mer sportslig bil enn selveste M6; i følge ryktene en modell med supersportsbil-ytelser.

M10?

BMWs superbil


Det er det tyske tidsskriftet Auto Zeitung som melder at utviklingen håndteres av BMWs M-divisjon og at modellen kommer til å hete M10. BMW skal ha vurdert og forkastet bruk av midtmotor (som på Audi R8) og havnet på merkets tradisjonelle lay-out med motor sentralt plassert foran og bakhjulsdrift. Når det gjelder motorisering er to alternativer mulige. Det ene er en turboladet versjon av M3-motoren, en 4-liters V8-maskin. Det andre, og mer sannsynlige, er en oppgradert versjon av V10-motoren som finnes under panseret i M5 og M6. Den ville antagelig få en toppeffekt på rundt 550 hestekrefter.

Lett vekt

For definitivt å markere seg som et sportsligere alternativ til M6 vil M10, fortsatt ifølge ryktene, benytte seg av diverse løsninger for å oppnå redusert vekt - total masse skal holdes under 1.400 kilo, noe som vil medføre utstrakt bruk av karbonfiber, aluminium og magnesium.

Når det gjelder design vil som sagt Concept CS tjene som inspirasjonskilde med sin kraftfulle front, sine atletiske kurver og lave taklinje.

Det er foreløpig vanskelig å si noe om når det er håp om å få se bilen "i levende live". Det er sannsynlig at det dreier seg om et tidsperspektiv på minst et par år.

  • Her er store bilder av den spenstige konseptbilen den kommende sportsbilen skal låne linjeføring fra.
  • Her kan du lese mer om Concept CS.

    Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder