Foto: Knut Moberg
Foto: Knut MobergVis mer

BMWs "økonomi-SUV" nærmer seg

Det blir drøyt å kalle dette en ny klasse bil slik BMW prøver på, men vi er spente på BMW X1 allikevel.

Det har vært kjent en stund at BMW skal ut på markedet med en kompakt-SUV i klassen under X3. Den ble vist som såkalt konsept på bilutstillingen i Paris i fjor høst (oppslagsbildet), men bildene vi har sett den siste tiden tyder på at produksjonsmodellen blir seende ut omtrent slik.

Facebook

Nå har BMW lagt ut noe litt mer materiale om bilen i en relativt original såkalt "teaser"-kampanje via Facebook.

Fortsatt kamuflert

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg

Nylig fikk også en del utvalgte europeiske journalister anledning til å kjøre bilen, riktignok kun en prototype dekket av kamuflerende folie, på Mallorca. En del data har også lekket ut. BMW kaller ikke bilen en SUV men en SAV (Sports Activity Vehicle). Vel - kjært barn osv... Den skal være basert på 3-serie stasjonsvogn med xDrive, men er selvsagt høyere, og noe kortere. Autonews.de rapporterer om en akselavstand på 276 centimeter og en lengde på 443 centimeter - ti centimeter kortere enn 3-serie, altså.


xDrive28i

Det fremgår at innstegsversjonene i X1-serien vil være xDrive18i og xDrive18d, altså henholdsvis bensin- og diesel-innstegsmotorisering med effekt på 136 eller 143 hestekrefter avhengig av markedene. Neste nivå blir xDrive20i og xDrive20d. Kraftigste dieselmotor blir biturbo-toliteren på 204 hestekrefter i xDrive23d. Toppmotoriseringen blir bensinrekkesekseren med tre liter slagvolum i xDrive28i. Maksimal effekt er ikke oppgitt for denne motoren, men den skal klare 0 til 100 på 6,7 sekunder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi regner med å kunne fortelle mer om bilen i overskuelig fremtid.

BMW X1 vil bli vist på bilutstillingen i Frankfurt i september.