BMW Z4, Z6 eller Z9?

Nye bilder av BMWs kommende roadster dukker stadig opp og blåser liv i diskusjonen om hvorvidt dette er neste utgave av Z4 eller en kommende Z9/Z6.

Tidligere har de fleste antatt at dette er en kommende Mercedes SL-konkurrent fra BMW. Navnet ville da blitt Z9 eller Z6, men nå hersker uenigheten og tvilen i spionmiljøet og pressen om hvilken bil dette faktisk er. Vi presenterte nylig bilder av denne roadsteren og fortsetter med det ettersom flere bilder blir tilgjengelige. I vår forrige artikkel spekulerte vi i om roadsteren hadde sammenleggbart ståltak. De nye bildene bekrefter at vi hadde rett i våre spekulasjoner.

Trolig Z4

BMW Z4, Z6 eller Z9?

BMW Z4, Z6 eller Z9?

  1. Store bilder

Bildeleverandør Automedia tror derfor at dette dreier seg om en SL-konkurrent og begrunner det med at de ikke tror neste Z4 vil utstyres med foldbart metalltak. Vi for vår del sitter imidlertid på informasjon som tilsier at bildene viser den kommende Z4 som skal presenteres i løpet av ett drøyt års tid.
Ser man bilens størrelse i forhold til føreren, mener vi også at det dreier seg om en mindre bil enn en eventuell Z9/Z6. Det er imidlertid ikke noen tvil om at denne bilen likevel er større enn dagens Z4. Men med tanke på at det ligger i kortene at neste Z4 skal vokse ganske betydelig for å gjøre plass til en mindre roadster ved navn Z2, er ikke dette unaturlig.

Ny takfilosofi

Hvis vi har rett i våre antagelser om at dette er neste Z4, er det ganske oppsiktsvekkende at Z4 utstyres med sammenleggbart metalltak, men dette bekrefter bare at BMW trolig er i ferd med å legge om kursen når det gjelder takløsninger. Nye 3-serie er nemlig også utstyrt med et slikt metalltak.

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder