BMW Z4 Coupé får M3-motor

Fra München meldes det om at konseptbilen Z4 Coupé skal settes i produksjon, og at M3-motoren sørger for at det også blir en M-utgave av Z4 med ståltak.

Publisert
Sist oppdatert
BMW Z4 Coupé får M3-motor

BMW Z4 Coupé får M3-motor

 1. Store bilder!
BMW Z4 Coupé får M3-motor


M3-motoren er en 3,2-liters rekkesekser som leverer 343 hestekrefter ved 7.900 o/min. En BMW M3 veier drøyt 300 kilo mer enn kabrioletutgaven av Z4, og M3 trenger kun 5,2 sekunder på 0-100 km/t – det blir svært spennende å se ytelsestallene for Z4 M Coupé når de slippes på nyåret en gang.

M med og uten

Også kabrioletutgaven av Z4 vil få M3-motoren og med på lasset følger strammere understell og eksklusive karosserielementer. I detaljene som ble avslørt i forbindelse med kabrioletutgaven virker det som den automatiserte girkassen BMW kaller SMG ikke dukker opp i Z4-variantene, istedenfor er det en sekstrinns manuell girkasse som er satt til å formidle kreftene.

Oppgradert 3-liter

Det andre motoralternativet i Z4 Coupé blir en oppgradert versjon av 3-literen som nå vil yte 265 hestekrefter. Det kan tenkes at det blir minste motoralternativ for kupeutgaven, og det betyr en pris i Norge som vil starte godt over 600.000 kroner. Svenskene er klar med prisene på Z4 Coupé, og der vil treliteren koste i overkant av 340.000 kroner og M-versjonen 470.000 kroner.

BMW Z4 Coupé får M3-motor


Utfyllende tekniske data skal dukke opp over nyttår, og da vil også de norske prisene være klare. Z4 Coupé lanseres i juni 2006.

Store bilder av BMW Z4 Coupé.

Mer om BMW Z4 som kupé-konsept finner du i denne artikkelen.

Mer om BMW Z4 M-roadster finner du i denne artikkelen.

Her finner du mer BMW-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer