BMW X6 nesten avkledd

Her er de hittil klart mest avslørende bildene av BMW X6, BMWs tredje høybygde firehjulstrekker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere har test-X6'ene vært behørig kamuflert med pukkelrygg for ikke å avsløre den kupélignede taklinjen. X6 er nemlig ingen vanlige SUV. Nei, i stedet har man satset på å lage en gjennomført crossover. Mens de fleste slike er krysninger mellom SUV og stasjonsvogn, kommer X6 mer til å være en blanding av SUV og kupé!

Stor

Den uvanlige kombinasjonen vil resultere i en ganske så storvokst bamse. Faktisk blir den lengre enn den mer ordinære SUVen X5, men taklinjen blir lavere og sterkt dalende mot hekken. Dermed blir ikke plassforholdene prioritert, og kupeen vil sannsynligvis bare utstyres med fire seter.

Mot R-klasse?

image: BMW X6 nesten avkledd

BMW X6 nesten avkledd

  1. Store bilder


Man kan lure på hva slags biler X6 skal konkurrere mot. Den som nok ligger nærmest er Mercedes R-klasse, men denne har mer fokus på plass og komfort enn sportslighet som BMW etter alt å dømme vil prioritere i X6. Dermed er det kanskje klart for en ny klasse?

Testbilen på bildene viser nå tydelig X6' endelig profil og proporsjoner. Enkelte detaljer som for eksempel baklyktene er imidlertid fortsatt skjulte. Totalhøyden er tydelig lavere enn på søskenet X5 og fremtoningen betydelig mer sportslig. Fronten synes imidlertid å være ganske lik.

Store motorer

image: BMW X6 nesten avkledd


Fokus på sportslighet og luksus kommer til å resultere i store motorer, hovedsakelig V8’ere og trolig også rekkeseksere, slik som i X5. Vi blir imidlertid ikke overrasket dersom det også dukker opp betydelige sterkere kraftkilder, enten i form av en turboladet V8’er eller en V10’er.

BMW X6 kommer trolig til å vises for publikum en gang neste år.

  • Flere og større bilder finner du her.
  • Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!