BMW X3 med kraftigere innstegsdiesel

Ja, det blir mye snakk om BMW om dagen. Men de har en hel del på gang, ikke minst når det kommer til energieffektive motorer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det siste året har BMW lansert en lang rekke modeller med svært imponerende forbrukstall. Som en bonus har effekten også økt. Motorene har rett og slett blitt mer energieffektive. Spesielt i de siste utgavene av 1-serie og 5-serie kan man se dette.

Fra 150

Nå har turen kommet til SUVen X3, og den største nyheten finner vi i innstegsversjonen 2.0d. Den firesylindrede motoren yter i dag 150 hestekrefter og 320 newtonmeter. Nå hiver imidlertid BMW ut denne og putter inn en oppgradert versjon av samme motor, nylig lansert i den faceliftede utgaven av 1-serie.

Til 177 hester

image: BMW X3 med kraftigere innstegsdiesel

BMW X3 med kraftigere innstegsdiesel

  1. Store bilder


Resultatet er en real effektstigning. Totalt 177 hestekrefter og 350 newtonmeter står nå til førerens disposisjon. Godt vil mange, og vi blant dem, si. 150 hestekrefter var nemlig ikke mer enn tilstrekkelig i den kompakte premium-SUVen.

Redusert forbruk

Ekstra imponerende er det da at forbruk og utslipp i samme operasjon går ned. Mens utgående X3 2.0d dro 0,71 liter per mil på blandet kjøring, skal den nye klare seg med 0,65 liter per mil. C02-utslippet har gått ned fra 191 til 172 gram per kilometer.

Noen tall for hva de forbedrede ytelsene får å si for fartsressursene er ikke klare, men regn med at det blir en solid forbedring. Dagens X3 2,0d skal bruke 10,2 sekunder fra 0 til 100 kilometer i timen.

Diesel og automat

image: BMW X3 med kraftigere innstegsdiesel


Automatgir blir nå også tilgjengelig som tilvalg på innstegsmotoren. En sekstrinnskasse fyller den rollen.

Flere reduksjoner

Også de fleste andre motoralternativene blir gjerrigere. Den sterkeste motoren i programmet, 3.0sd med 286 hester og 580 newtonmeter, får forbruket sitt redusert fra 0,87 til 0,78 liter per mil.

Også bensin

Like imponerende er det kanskje at den største rekkesekseren, 3,0si med 272 hester og 315 newtonmeter nå skal klare seg med 0,95 liter per mil på blandet kjøring i den tunge firehjulstrekkeren.

Aktive hodestøtter

image: BMW X3 med kraftigere innstegsdiesel


I tillegg til lavere forbruk og utslipp, får neste årsmodell av X3 tilgjengelig fra september også enkelte endringer i utstyrsnivået. Blant annet blir aktive hodestøtter nå standard.

Mer miljøvennlig... og dyrere

Grunnet litt annerledes sammensetning av avgiftskomponentene, blir det mindre prisjusteringer på de fleste av modellene. Nye X3 2.0d koster nå fra 504.000 kroner. Den moderate prisøkningen skyldes at den økte effekten spiser opp reduksjonen som kuttet i CO2-utslippet gir.

De andre modellene vil stort sett gå noe ned i pris, uten at det er snakk om noen store endringer.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!