BMW viser X6

Som forventet viser BMW sin X6 i Frankfurt. Blandingen av SUV og kupé er helt ny.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: BMW viser X6


X6 blir en helt ny modell i BMW-rekken, men vil nok basere seg mye på X5. Den får flere deler fra X5, og vi regner med de to bilene vil dele både motorer, drivverk og andre løasninger.

Det betyr i så fall 3-liters dieselmotorer med henholdsvis 235 og 286 hestekrefter og bensinmotorer med 272 og 355 hestekrefter. X-drive kommer også til å gjelde som firehjulsdriftsystem. I vinter prøvekjørte vi en ny "greie" fra BMW som heter Dynamic Performance Control (DPC). Den gjør det lettere å fordele kreftene mellom bahjulene og gjør underverker på kjøreegenskapene. Du finner lenk til saken nederst i artikkelen. Vi ble lovet at denne skal debutere i 2008. Vi tipper det blir i X6.

X6 er også en svært stor bil. Den er 4,88 meter lang og selv om taket bøyer nedover allerede fra B-stolpen regner vi med at baksetet blir brukbart. Forrige konseptbil BMW viste frem var M3. I det tilfellet ble produksjonsbilen helt lik konseptbilen. Det er svært mulig at dette også er en produksjonsbil.

X6 ble også vist i Frankfurt som hybridmodell med elektrisk drift i tillegg. Her regner man med en drivstoffbesparelse på cirka 20 prosent uten å si noe om hvilke motorer som får denne teknologien.

Vi regner med at X6 kommer til Norge i løpet av våren.

Test av Dynamic Performance Control.

Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!