BMW viser Mini på italiensk

Når BMW samarbeider med en tradisjonsrik, italiensk karosseribygger, får vi slikt som dette.

RESULTATET: Slik ble det ferdige produktet og, nei - det er altså verken en Jaguar eller en BMW - men en Mini. Dens fulle navn er Mini Superleggera Vision Concept Foto: MINI
RESULTATET: Slik ble det ferdige produktet og, nei - det er altså verken en Jaguar eller en BMW - men en Mini. Dens fulle navn er Mini Superleggera Vision Concept Foto: MINI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er italienske Carrozzeria Touring Superleggera som har designet bilen, som har karosseristilen "barchetta". Det betyr "liten båt" på italiensk, og noen vil kanskje huske Fiat Barchetta og Ferrari 550 Barchetta fra noen år tilbake.

BMW har for øvrig leflet med småbåtstilen tidligere - med snertne sportsbiler som 328, 507 og senere Z3 og den nydelige Z8, designet av en viss Henrik Fisker.

Mens finnen på hekken minner om Jaguar D-Type, er det ikke lite som minner om nevnte BMW-klassikere i den generelle formgivningen. Og fronten er vel egentlig det eneste som har noe særlig Mini-preg over seg, med både Mini-hovedlykter og -logo.

Enkelt, men effektivt

1956: BMW 507
1956: BMW 507 Vis mer


Den lille roadsteren er av ganske andre dimensjoner enn den gedigne luksus-BMW-en som ble vist ved Villa d'Este i fjor, men vi synes den er minst like pen.

Adrian van Hooydonk, som er sjefsdesigner hos BMW, stiller seg helt og fullt bak Carrozzeria Tourings design, og understreker dens "energiske minimalisme".

Materialene er selvsagt luksuriøse og bilen er bygget for hånd. Samspillet mellom lær, håndformet aluminium og sort krom er gjort på nennsomt vis av Touring-håndverkerne. Som en kontrast til den tradisjonelle produksjonsprosessen kommer drivlinjen - som er elektrisk, uten at BMW leverer noen tekniske data i sin pressemelding.


Flagg i lyktene

Vi for vår del skulle ønske at den ble satt i produksjon, og gode, men ubekreftede rykter vil ha det til at det er gode muligheter for at dette vil skje i en overskuelig fremtid. Om det i så fall blir i form av en elbil, som denne konseptbilen er, gjenstår å se.

En ting som er ganske sikkert er at den ikke, i motsetning til konseptbilen, vil ha britiske flagg i baklyktene...

Villa d'Este - et fyrverkeri av eksklusivitet

Dette italienske hotellet har blitt kåret til verdens beste hotell, og har flere ganger vært åsted for spektakulære billanseringer.

I det årvisse arrangementet Concorso d'Eleganza Villa d'Este, har for eksempel BMWs spektakulære M1 Hommage, Bertones eksplosive Mantide, den unike Ferrari 575 GTZ (Zagato) og samme Zagatos retro-moderne Alfa Romeo TZ3 Corsa (som i 2011 ble etterfulgt av TZ3 Stradale) blitt vist frem.

Aston Martin V12 Zagato slo kanskje mindre an, mens Carrozzeria Touring for sin del langt fra er noen novise i dette gamet og stilte med to italienske skjønnheter i 2008.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer