BMW planlegger å lansere X7

BMW har nå offisielt annonsert at de vil lansere monster-SUV-en X7 i nær fremtid. Det vil bli den tyske bilprodusentens største SUV noensinne. Tekst: Morten Moum

<b>ØKT SATSING PÅ USA</b> Konsernsjefen i BMW Group annonserte i forrige uke at nye BMW X7 vil komme i nær fremtid, og at den vil produseres på fabrikken i South Carolina, som du ser her.  Foto: ALLOVER
ØKT SATSING PÅ USA Konsernsjefen i BMW Group annonserte i forrige uke at nye BMW X7 vil komme i nær fremtid, og at den vil produseres på fabrikken i South Carolina, som du ser her. Foto: ALLOVERVis mer

Det baller på seg med X-er hos BMW. Det er ikke så lenge siden vi kunne vise de offisielle bildene av nye X4.

Nå er det duket for introduksjon av en monster-SUV i Audi Q7-ligaen, og også den vil komme fra USA.

20-årsjubileum

Forrige uke feiret BMW 20-års jubileum for produksjon i USA. Under seremonien offentliggjorde Norbert Reithofer, konsernsjef i BMW Group, at deres nye flaggskip vil bli bygd på Spartanburg-fabrikken i South Carolina.

Den vil konkurrere mot nye Mercedes-Benz GL og neste generasjon Audi Q7.

Økt produksjon

Spartanburg-fabrikken står også ansvarlig for alle BMWs X-modeller og det var i USA vi nylig var og prøvekjørte den nye X5.

Produksjonen av nye X7 vil innebære at totalt en milliard dollar vil investeres i fabrikken innen 2016, og at fabrikkens produksjon vil øke fra 300.000 biler per år, til hele 450.000, noe som gjør det til BMW største fabrikk. De økte investeringene vil også bidra til å skape 800 nye jobber.

Satser på USA

INGEN NY IDE: Allerede i år 2000 viste vi dette bildet av det det ble spekulert i ville bli den nye X7. Denne ble det ikke noe av, men nå er planene mer konkrete. Foto: AUTOMEDIA
INGEN NY IDE: Allerede i år 2000 viste vi dette bildet av det det ble spekulert i ville bli den nye X7. Denne ble det ikke noe av, men nå er planene mer konkrete. Foto: AUTOMEDIA Vis mer


«Vi skal nå utvikle en enda større X-modell, som skal produseres for verdensmarkedet fra vår amerikanske fabrikk, et tydelig eksempel på vår tilknytning til USA,» sa Reithofer.

Dette betyr altså at BMW X7 omsider er på vei, hele 14 år etter at vi omtalte den første gang! Det er foreløpig usikkert om vi vil få X7 på det norske markedet, da den i hovedsak vil bli produsert for de litt mer voldsomme markedene i Russland, Kina og USA.

Trippelturbo

Hva spesifikasjoner angår, er det per dags dato lite som er sikkert. At X7 vil bli over fem meter lang er ganske sikkert, med tanke på at X6 måler hele 488 centimeter. Det forventes også at den kommer med BMWs briljante 3-liters trippelturbo diesel-motor – M50d – med 381 hester og et hav av dreiemoment.

3-sylindret motor, som i BMW 5-serie, tror vi imidlertid ikke på.

V12

I tillegg antas det at den vil leveres med standardmotorene, 3 liter diesel og en 4,4 liter V8. Det finnes også de som håper at BMW vil slå på stortromma og levere en ekstremversjon med den 6 liter store V12-motoren fra BMW 750 og 760 Li.

Foreløpig er det detaljene rundt motor, størrelse og design kun antakelser, men saken vil selvfølgelig ble oppdatert så fort ytterligere informasjon blir tilgjengelig.